Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek

Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Komiksovky a filmy o superhrdinech nyní zažívají zlatý věk, leč Nolan je rád, že se tomuto období vyhnul.

Režisér Christopher Nolan momentálně spolupropaguje knihu z pera Toma Shora The Nolan Variations, přičemž v jednom z rozhovorů se dotknul tématu superhrdinských/komiksových filmů. Údajně on sám se k Batmanovi dostal v ideálním čase. "Do té doby nebyl ve filmu zrod Batmana adekvátně zobrazen a rovněž nebyl dostatečně prozkoumán v komiksech. Nebylo tudíž nutné pevně se čehokoliv držet. Existovala určitá mezera ve filmové historii. Například Superman byl celistvě postihnut Christopherem Reevem a Richardem Donnerem. Batman se takovou verzí pochlubit nemohl. Chtěli jsme proto povědět příběh výjimečné postavy zasazený do obyčejné světa." Ostatně právě onen důraz na temnou realističnost netopýřího světa bývá v případě Nolanovy trilogie vyzdvihován nejčastěji.

Nolan přiznává, že se do Gothamu dostal v ideální době, kdy postava skýtala řadu možností a současně komiksové filmy ještě nebyly etablovanou hollywoodskou ždímačkou na peníze. I díky tomu dostal talentovaný filmař dostatek kreativní svobody a prostoru a mohl studiu ukázat, čeho jeho schopen. Nolanova trilogie tudíž vznikla bez zásahů studia, což je dnes v případě komiksovek takřka nemyslitelné. V neposlední řadě Nolan zpětně doceňuje, že díky nerozvinutosti komiksového subžánru měl mnohem více času na natočení a vypiplání obou pokračování. Nebyl pouhým strojem, který mechanicky generuje zisk. "Jakmile se stal žánr atraktivnějším, tyto tlaky se začaly zintenzivňovat. Prostě to byla pro mě ta správná doba."

Zdroj: 92Y (prostřednictvím IndieWire)

Foto: Warner Bros.

Batman začíná

06.06.2005 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 7

Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu Christopher Nolan má radost z toho, že trilogii o Batmanovi natočil před rozmachem komiksovek | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest