Box Office: Croodsovi 2 jsou v pokladnách kin úspěšnější než Tenet

Box Office: Croodsovi 2 jsou v pokladnách kin úspěšnější než Tenet | Fandíme filmu
Universal Pictures
Universal s novým animákem překvapivě zabodoval. Ale samozřejmě pouze na poměry současnosti.

Nebýt nového animáku Croodsovi 2 od DreamWorks, nedosáhla by aktuální jednička víkendu v amerických pokladnách ani na milion dolarů. Studio Universal naštěstí přispěchalo s dárkem pro Den díkůvzdání. Sequel s podtitulem Nový věk utržil podle prvních odhadů 9,7 milionu za víkend, což ho činí nejúspěšnějším filmem amerických kin covidové éry. Až na druhé příčce je 9,35 mega pro úvodní víkend Tenetu. Film ale díky svátkům není v kinech tři, nýbrž celých pět dní, takže úhrnná tržba je okolo 17 milionů dolarů (v tomhle ohledu naopak Tenet vede. Ten také měl premiéru během prodlouženého svátečního víkendu, za který v úhrnu zvládl rovnou dvacetimilionovou tržbu).

V porovnání se svátečními čísly minulých let samozřejmě tragédie, ale jinak se Universalu vyplatilo nalít do filmu větší marketingové peníze, protože rodiny se chytly, tedy cílovka, o které se dlouhodobě tvrdí, že do kin v pandemických časech spíše chodit nechce. Průměrné reklamní náklady jsou aktuálně někde mezi 1 - 10 miliony na jeden kinofilm, Universal se prý ale v tomhle případě vytasil s necelou třicítkou. V Číně film utržil nějakých 20 milionů a globální tržba je tak někde okolo 37 milionů. Co se bude dít dál? Croodsovi jsou součástí nové distributorské smlouvy, která studiu zajišťuje, že film se dostane ve zrychleném režimu už během prosince na prémiové VOD. Tak kdo ví, třeba se rozpočet a náklady za reklamu v součtu příjmů z kin a VOD nakonec zaplatí.

Další pozice jsou skoro neměnné. Slečna bestie se 770 000 dolary na dvojce (celosvětově necelých 12 milionů), Děda, postrach rodiny se 664 000 dolary na trojce (celkem 25) a tak dále. Až na osmičce máme Tenet s 300 000 dolary, hlavní zpráva ale přichází z mezinárodních trhů, kde film nasbíral konečně kulatých 300 milionů. I s americkými tržbami je tak Nolanův thriller na 357 milionech dolarů. Mimochodem, ke třístovce se blíží i anime Demon Slayer, které se nechystá polevovat a s 261 miliony dolary jenom z Japonska, Tchajwanu a Hong Kongu jde o pátý nejúspěšnější film roku. Adaptace údajně překonala Titanic a stala se druhým nejúspěšnějším filmem v Japonsku za Cestou do fantazie

Zdroje: Box Office Mojo, Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest