Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků

Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Touha po rychlosti je zpátky a stíhači si budou opět poměřovat svá gigantická ega.

Stíhací pilot Pete "Maverick" Mitchell s tváří Toma Cruise se vrátí do kinosálů po celém světě vlivem koronavirého zdržení až v červenci příštího roku, kdy si odbyde premiéru blockbuster Top Gun: Maverick režiséra Josepha Kosinskiho. Dočkat bychom se měli technicky a vizuálně vymazleného majstrštyku. Ostatně právě onen technologický a technický aspekt projektu motivoval Kosinskiho k tomu, aby si se studiem Paramount Pictures plácnul. Herec Miles Teller pak nedávno v rozhovoru pro magazín Men's Journal prozradil, že klasické zelené plátno se v rámci produkce vůbec nepoužívalo. Vše se natáčelo v reálu a všechny ty šílené kaskadérské kousky jsou výsledkem tvrdé a hmatatelné práce. Produkční práce údajně trvaly rok, což Teller označil jako nejdelší natáčení, jakého byl doposud součástí.

Paramount Pictures
Tom Cruise ve snímku Top Gun: Maverick (2021)

Další herecké posila Jon Hamm v interview taktéž pro magazín Men's Journal pochválila nestárnoucího Cruise. "S klidným svědomím mohu o Tomovi říci, že je to opravdová filmová hvězda a skutečný vůdce. (...) On je vždy připravený, vždy odhodlaný, vždy všude včas. Dělá 900 věcí, o kterých ty přirozeně vůbec nic nevíš, ale nikdy to nemá vliv na jeho práci." Hamm též řekl, že byl-li Cruise někdy pod tlakem, nikdy to na sobě nedal znát. První den na place se Cruise zeptal: "Musí to být pro tebe trošku surreálné, že jsi zpět doslova v tom samém hangáru po dlouhých třiceti letech, prakticky v tom samém oblečení, že?" A Cruise odvětil: "Chlape, je to neuvěřitelné. Děsná pecka."

Hamm rovněž odhalil, že bude mít vyšší šarži než Cruise, přičemž jeho postava nebude mít k Maverickovi takový otcovský vztah, jako tomu bylo v jedničce v případě velícího Mika "Vipera" Metcalfa s tváří Toma Skerritta. Přirozeně Hammův charakter požívá značné autority a má velkou zodpovědnost. Ve chvíli, kdy se názorově s Maverickem rozejdou, dojde k rozmíšce a neshodám. Právě tento druh napětí dostal na starosti Hamm.

Přes třicet let ve službě. Pochvaly. Vyznamenání. Jediný, kdo za posledních čtyřicet let sestřelil tři nepřátelská letadla. Přesto ho nikdy nepovýšili? Proč? Protože je to Maverick. Rebel, který poslouchá jen sebe sama. Režíruje Joseph Kosinski a v hlavní roli se vrací Tom Cruise. Dále hrají Miles Teller, Jennifer Connelly, Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris a Glen Powell. Datum české a slovenské premiéry je stanoveno na 8. července 2021.

Zdroje: MJ I, MJ II

Foto: Paramount Pictures

Top Gun

16.05.1986 | USA
Akční, Válečný, Romantický
Info o filmu

Galerie: 11

Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu Top Gun 2: Nebezpečné kousky Toma Cruise se obešly bez digitálních triků | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest