The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích

The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Hlavní třídy i zapadlá zákoutí. Majestátní sochy i špinavá skladiště a bezdomovecké stany. Batmanova jeskyně.

Možná si někdy říkáte, jak je možné, že hollywoodské velkofilmy mají rozpočet třeba 200 milionů dolarů. V momentě, kdy se objeví takové fotografie, jaké se k nám dostaly ze zákulisí komiksového snímku The Batman, tak je najednou vše jasné. Pro potřeby příštího dobrodružství temného rytíře vyrostly skutečně masivní kulisy, které na první pohled vydají opravdu jak celé městské ulice. Hollywood kulisy používá poměrně běžně. Aby uchoval překvapení, aby postavil lokaci, která ve skutečnosti neexistuje, aby mohl točit v zemi, kde je to levnější, aby měl scénu kompletně pod kontrolou anebo aby bylo možné točit nebezpečné kousky, které by v obydlené zástavbě úřady nepovolily. V případě The Batmana se v minulosti uvádělo, že se štáb kulisy rozhodl (minimálně částečně) využít kvůli tomu, aby se minimalizovalo riziko zavlečení COVIDU-19 mezi štáb nebo herce.

Navzdory opatřením se nemocí před časem nakazil sám Robert Pattinson, představitel hlavní role. Ten už mezitím měl negativní test a mohl v natáčení opět pokračovat, avšak od té doby už se podle The Daily Mail stačilo nakazit několik kaskadérů. Štáb tak průběžně zažívá nejrůznější průtahy, takže je jedině dobře, že je premiéra nejnověji stanovena až na rok 2022. Pro fanoušky je v tuhle chvíli nicméně nejzajímavější, že se na veřejnost dostaly letecké fotky kulis. A je opravdu na co koukat.

Jak sami můžete vidět na přiložených fotografiích, komiksové město Gotham je skutečně vyvedeno do nejmenších detailů. Vidíme stárnoucí domy, špínu, odpadky nebo automobily. Pro potřeby filmařů vyrostly celé rozsáhlé ulice. Boční uličky i hlavní třídy. Některé kulisy jsou suché, jiné pokryté sněhem. Součástí této verze Gothamu je kupříkladu stanové městečko lidí bez domova, náměstí plné soch nebo doky. V těch můžeme vidět ceduli společnosti Iceberg Fishing company, což v některých fanoušcích vyvolává spekulace, zda náhodou nejde o firmu záporáka Tučňáka (Colin Farrell). V některých místech si také můžete povšimnou že jsou ulice ohořelé.

A pokud by to pořád ještě bylo málo, potom je tu ještě Batmanova jeskyně. Nebo přinejmenším můžeme vidět zalesněný svah s jezerem, kde by měl být do jeskyně vstup. Na první pohled vypadá kopec docela věrně, ale opravdu jde o uměle zbudovanou konstrukci, s umělými stromy a čerpadly napouštěnou vodou. Daily Mail tvrdí, že interiér jeskyně byl podle všeho postavený také přímo uvnitř téhle kulisy.

Pokud by libovolný z twitterových obrázků přestal být dostupný, můžete navštívit přímo webové stránky Daily Mail a prohlédnout si fotky tam.

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích dorazí Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je v Česku a na Slovensku stanovené na 4. března 2022.

Zdroj: Daily Mail

Galerie: 7

The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu The Batman: Masivní kulisy města Gotham na fotografiích | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest