Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko

Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 13 obrázků
Zatímco Američané si novou komiksovku vychutnají z pohodlí domova, ve zbytku světa se krouží kolem koronaviru.

Žhavým tématem posledních dní je bezprecedentní uvedení Wonder Woman 1984 souběžně s kino premiérou rovnou také na službě HBO Max. Zrovna včera jsme podrobně rozebírali důvody toho, proč k takto nestandardnímu kroku vlastně došlo. V tu chvíli stále panovaly určité nejasnosti kolem toho, jak to s nasazením snímku dopadne mimo Spojené státy. Věděli jsme, že film bude uvedený v kinech, ale tak trochu jsme pochybovali o tom, že by kupříkladu v Česku k premiéře došlo 24. prosince, jak se do té doby plánovalo. Teď studio Warner Bros. zveřejnilo oficiální rozpis termínů.

Tam, kde to bude možné, začnou premiéry už od 16. prosince, aby se v maximální míře předešlo pirátství. V téhle první vlně jsou třeba Francie nebo Čína, co je však důležitější, 17. prosince má být Wonder Woman 1984 uvedená na Slovensku! Tam sice mají kina povoleno v omezené kapacitě promítat už teď, avšak distribuční nabídka filmů je momentálně dost omezená a tak promítají pouze některá jednosálová kina, sítě multikin mají raději dobrovolně zavřeno. Pokud se na Slovensku nezhorší pandemická situace a kina nebudou nucena zavřít povinně, tak můžeme spekulovat o tom, že kvůli Wonder Woman by i velká multikina mohla být ochotná otevřít a slovenští čtenáři tak budou mít příležitost od 17. prosince Wonder Woman 1984 vidět.

V Česku je situace o poznání smutnější. Aktuálně jsme zařazení až do předposlední vlny premiér a snímek by u nás měl být podle Warneru uvedený 14. ledna. Domníváme se, že pokud se něco výrazně nezmění, tak soudě dle PES budou kina v původním vánočním termínu stále ještě zavřená. V lednu bude pandemická situace zřejmě odpovídat tomu, zda bude i nadále probíhat pokles hospitalizovaných, tak jako v posledních dnech, anebo se plánované rozvolňování (popřípadě rodinné setkávání během vánočních svátků) podepíše na tom, že křivka začne opět stoupat. Pokud nastane ta lepší varianta a PES bude v lednu hlásit dvojku, kina by měla mít možnost v omezené kapacitě otevřít. Pokud PES zůstane na současné trojce nebo vystoupá výš, pak kina zůstanou zavřená. To by i 14. leden musel být škrtnutý a k premiéře druhé Wonder Woman by došlo až někdy později.

V tuhle chvíli nedokážeme odhadnout, zda distribuce počítá s variantou, že 14. ledna už by otevření kin mohlo být reálné anebo jde o střelbu naslepo. Tak či tak to při pohledu z vnější vypadá, že se do konce letošního roku s nějakým větším provozem v českých kinech asi nepočítá. Bohužel pro českého distributora i pro studio Warner, premiéra Wonder Woman v polovině ledna znamená také to, že v ten moment už tři týdny budou kolovat po internetu pirátské kopie filmu ve vysoké kvalitě. Co to bude znamenat pro návštěvnost už tak ohroženou pandemií, snad ani raději nechceme domýšlet.

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan) Režíruje znovu Patty Jenkins.

Foto: Warner Bros.
Zdroj: Variety

Galerie: 14

Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Nové datum premiéry pro Česko a Slovensko | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu