Box Office: Ani Jackie Chan kina nezachraňuje

Box Office: Ani Jackie Chan kina nezachraňuje | Fandíme filmu
Gravitas Ventures
Zobrazit další 1 obrázek
Studia hledají výhodné streamovací kontrakty a dalo by se říct, že nechávají kina napospas osudu.

Týden před Dnem díkůvzdání bývá jeden z těch nadprůměrně výdělečných období. Tenhle víkend minulého roku například přinesl skoro 205 milionů dolarů z amerických kin, hlavně díky premiéře Ledového království 2 se 130 miliony. Kdo by tušil, že tento rok budeme hovořit o jednom z nejhorších víkendů roku. Tržby byly opravdu tragické, rozhodně nejslabší od premiéry Tenetu, který na chvíli návštěvnost oživil. Sít kin AMC (největší síť v USA, druhá největší na světě) prý vyhazuje 25 milionů dolarů týdně jen tak z okna a těžko říct, jak dlouho bez vyššího počtu návštěvníků vydrží.

Distributoři moc nadějí nedávají. výrazně snížili náklady na marketing a skoro každý velký hráč na trhu hledá možnosti, jak filmy dostat k divákům online formou. Proto jsme se dozvěděli, že Wonder Woman 1984 půjde ve Státech souběžně s kiny také na stream. Disney uvažuje o čistě digitálním nasazení Pinocchia, Cruelly a Petera Pana and Wendy. Universal pro změnu uzavřel výhodnou smlouvu AMC, Cinemarkem a kanadským pobočkami Cineplexu, která mu umožní nasadit filmy na Premium VOD už po třech týdnech promítání v kinech. Pokud tam tedy neutrží více než 50 milionů, což v téhle době asi nehrozí...

Pojďme raději na to málo tržeb, které tento víkend americká kina přinesla. Jediná větší novinka, akčňák Vanguard s Jackiem Chanem, si po slabším přijetí v Číně nevedla kdovíjak dobře ani v USA. Z Číny dal film 37 milionů během svátečního Golden Weeku, což byla mezi tamní produkcí nejhorší tržba. V Americe se film se 400 000 dolary vyšplhal jenom na sedmou příčku a má tak globálně jen 50 milionů. Žebříčku vládne ve svém druhém víkendu Slečna bestie s Vincem Vaughnem, která utržila 1,2 milionu a má po deseti dnech promítání celkem 5,6 mega. Na dvojce se drží uctivě Děda, postrach rodiny. V sedmém týdnu má 733 000 dolarů a lehce přes 16 milionů z USA. Neo-western Let Him Go dal 710 000 dolarů, ostatní filmy už se bohužel motaly kolem půl milionu a níže. Come Play zvládlo 550 000 dolarů, Pro balík prachů pak už jen 452 000 dolarů. 

Sony Pictures
Guy Pearce v The Last Vermeer

Z menších filmů se v 912 kinech potom hrálo dobové drama The Last Vermeer s Guyem Pearcem o vojákovi vyšetřujícím možnou spolupráci renomovaného holandského malíře s nacisty. Film má docela slušné ohlasy, ale v aktuální atmosféře totálně pohořel s 225 000 dolary. Režijní debut Joshe Duhamela z Transformers s názvem Buddy Games ztroskotal stejně. Po boku herce se objevili ještě Olivia Munn a Dax Shepard a společně se účastnili bizarních výzev a úkolů s cílem vyhrát 150 000 dolarů. Smutným faktem budiž, že ani tuhle částku film nebyl schopný při premiéře utržit a skončil těsně pod se 140 000 dolary.

Zdroj: Deadline

Galerie: 2

Box Office: Ani Jackie Chan kina nezachraňuje | Fandíme filmu Box Office: Ani Jackie Chan kina nezachraňuje | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest