Matrix 4: Tvůrci zřejmě podvodně maskovali soukromou párty jako část natáčení

Matrix 4: Tvůrci zřejmě podvodně maskovali soukromou párty jako část natáčení | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Jestli se obvinění potvrdí, budou členové produkčního týmu Matrixu 4 za šašky.

Občas zůstává rozum stát nad tím, co je ve světě filmu možné. Jak všichni dobře víte, akční scífko Matrix 4 se natáčelo v době probíhající koronavirové pandemie v Německu, přičemž se muselo smířit nejen s odklady a zdrženími, ale taktéž se potýkalo se zdravotními a bezpečnostními protokoly. Ty mají přirozeně ochránit před újmou herecký ansámbl, štáb, podpůrné síly a rovněž kupříkladu obyčejné lidi, kteří by v určitém momentu mohli s někým z produkčního týmu přijít do styku. Nicméně produkce Matrixu 4 se v určitou chvíli rozhodla, že na omezení a nařízení kašle, neboť párty na oslavu ukončení produkčních prací je přece důležitější. Bohužel pro ně se zdá, že to celé ruplo a úřady hodlají celou věc detailně prošetřit. Podrobnosti přinesli jako první němečtí novináři.

Warner Bros.
Scéna oslav ve snímku Matrix Reloaded

Produkční studio a komplex filmových ateliérů Babelsberg čelí obvinění z porušení zdravotních předpisů, poněvadž na večírku se mělo objevit zhruba 200 lidí (i hosté mimo produkční tým), což odporuje současným německým protipandemickým nařízením. Ta umožňují hromadné akce pouze do počtu 50 jedinců. Zainteresovaní se navíc pokusili vše zamaskovat jako součást natáčení (údajně se měly pořizovat další záběry pro scénu oslav, která byla natočená už v létě), protože produkční práce mají v tomto směru výjimku a mohou pojmout více osob.

Německé úřady očividně neberou kauzu na lehkou váhu a tvrdí, že žádná hromadná scéna se točit v onen den neměla, respektive nebylo relevantním autoritám nic takového nahlášeno. Dostaveníčko prý probíhalo pod taktovkou sester Wachowských a společnosti Icecream Teamevent. Nikdo nedostal od režisérky jakékoliv pokyny, nepadla klapka a nikdo nic nenatáčel. Keanu Reeves s partnerkou Alexandrou Grant opustili večírek velice brzy, zatímco zbytek si užíval bujaré zábavy až do rána dalšího dne. Nechyběli tanečníci, DJ, občerstvení a pyrotechnická show. Nejmenovaná účastnice uvedla, že kupříkladu roušky byly sice doporučeny, leč logicky je většina lidí postupem času odhodila.

Pakliže se ukáže, že se skutečně jednalo o vědomé porušení německým protipandemických opatření, vrhne to nepříjemné světlo nejen na sestry Wachowské a film samotný, ale taktéž na filmový průmysl, který by měl jít v některých věcech i kvůli vlastnímu prospěchu příkladem. Filmové celebrity po celém světě, obzvláště ve Spojených státech, povzbuzují spoluobčany k nošení roušek a dodržování pravidel a pak si filmový fanoušek přečte, že si tým Matrixu 4 není schopen odpustit jeden mejdan. Pokud šetření dojdou k závěru, že si německá média situaci opravdu nijak nepřibarvila, tak doufejme, že tento incident neztíží filmařům v Německu vyjednávání dalších natáčecích povolení.

Zdroj: Independent, The Guardian

Foto: Warner Bros.

Matrix

30.03.1999 | USA, Austrálie
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 4

Matrix 4: Tvůrci zřejmě podvodně maskovali soukromou párty jako část natáčení | Fandíme filmu Matrix 4: Tvůrci zřejmě podvodně maskovali soukromou párty jako část natáčení | Fandíme filmu Matrix 4: Tvůrci zřejmě podvodně maskovali soukromou párty jako část natáčení | Fandíme filmu Matrix 4: Tvůrci zřejmě podvodně maskovali soukromou párty jako část natáčení | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest