Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu

Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Boj s Parkinsonovou chorobou není žádný med a Marty McFly už se nutně musí šetřit.

Herec Michael J. Fox patří mezi největší hollywoodské sympaťáky vůbec. Devětapadesátiletý rodák z kanadského Edmontonu se zapsal do srdcí všech filmových fanoušků jako Marty McFly v populární dobrodružné trilogii Návrat do budoucnosti, leč zajímavých filmových i televizních rolí má na kontě habaděj. Bohužel, v relativně nízkém věku devětadvaceti let mu byla diagnostikována Parkinsonova choroba a Fox byl v roce 2000 nucen ukončit hereckou kariéru, neboť viditelné příznaky onemocnění (kupříkladu třes) nebyl schopen kontrolovat. Nakonec mu to však nedalo a vrátil se v prvé řadě na televizní obrazovky (The Michael J. Fox Show, Dobrá manželka, Prezident v pořadí). Tu a tam kouknul i na stříbrné plátno, ale nějaké větší filmové roli už se upsat nemohl. Foxův boj s projevy Parkinsona ovšem nemohl trvat věčně, přičemž v nedávno vydaných memoárech No Time Like the Future oznámil, že kariéru herce pověsí na hřebík podruhé.

FilmRise

Fox uvedl, že práce pro něj momentálně představuje příliš velkou zátěž. "Všechno má svůj čas a doba, kdy jsem dvanáct hodin makal a snažil se zapamatovat si sedm stránek dialogů, je patrně pryč. Alespoň pro tuto chvíli. Chystám se do druhého důchodu. Neříkám, že se to nemůže změnit. Vše se mění. Ale má-li to být konec mé herecké kariéry... budiž."

Rozhodnutí přirozeně souvisí s projevy Parkinsona, s nimiž se musí Fox každý den potýkat. Údajně mu přestává sloužit krátkodobá paměť a naučit se text mu činí velké potíže. Sám přiznal, že v poslední době bojoval právě s dialogy a velice jej to vysilovalo. Nicméně našel si novou vášeň... psaní. "Moje hra na kytaru nestojí za nic, kreslení už mi také nejde, v tancování jsem nikdy nevynikal a herectví se stává těžším a těžším. Takže zůstává psaní. Naštěstí mě to opravdu baví."

Nezbývá než Foxovi popřát vše dobré do budoucnosti a třeba se s ním ještě někdy v kině či v televizi potkáme.

Zdroje: LATimes, CNN, People

Fox: Universal Pictures

Galerie: 9

Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu Michael J. Fox odchází podruhé do hereckého důchodu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest