Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce

Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Kino premiéra proběhne také, ale provázejí ji otazníky. Nastartuje Wonder Woman úpadek kin? Plus nová verze traileru.

Před několika dny se řešilo, co studio Warner Bros. udělá s premiérou Wonder Woman 1984, která byla ohlášena na Vánoce 2020. Tedy na termín, kdy většina kin bude kvůli pandemii zavřená. Teď přišlo definitivní rozhodnutí. Wonder Woman 1984 bude 25. prosince uvedena na streamovací službě HBO Max (tam bude uživatelům dostupná bez dalších příplatků po dobu 30 dní) a tam, kde je to možné, bude nasazena do kin. Kino premiéry by mezinárodně měly probíhat od 16. prosince, u nás je ve chvíli zveřejnění článku kino premiéra ohlášená na 24. prosince.

V Česku ani na Slovensku služba HBO Max dostupná není, což ostatně není nikde mimo Spojené státy. A to může pro fanoušky a pro společnost Warner představovat problém. Pro našince je teoreticky sice fajn, že na mezinárodních trzích se kino premiéra výslovně neruší (neodkládá), ale prozatím vůbec nevíme, zda v prosinci budou kina otevřená. Pokud otevřená budou, tak budou otevřená všechna? S jakou kapacitou? A jak velké procento fanoušků si v době pandemie návštěvu kina raději odpustí?

Lze předpokládat, že v okamžiku, kdy druhá Wonder Woman 25. prosince přistane na HBO Max, začnou se okamžitě po internetu šířit ve velkém její ilegální kopie. Jak moc to ublíží příjmům filmu, to teď asi nedokáže nikdo určit. Podstatné nicméně je spíš to, co nasazení Wonder Woman 1984 na stream udělá s budoucností filmové distribuce. Žádný takto velký film dosud souběžně s plánovanou  kino premiérou na stream nezamířil. Ani Mulan ani pixarovka Duše nebyly a nejsou tak očekávané filmy, jako druhá Wonder Woman. Jde o výjimečnou situaci a po skončení pandemie se vše vrátí do starých kolejí? Anebo se urychluje nevyhnutelný ústup kin, který by bez COVIDu trval podstatně delší dobu?

Vše nasvědčuje tomu, že ve Spojených státech film míří na HBO Max hlavně proto, že společnost AT&T v domácím streamování vidí budoucnost svojí filmové divize a chtěla HBO Max nabídkou atraktivního titulu podpořit. Ale jakmile si předplatitelé zvyknou, že HBO Max znamená takto exkluzivní obsah, mohou ho vyžadovat i do budoucna. To by pak mohlo rozpoutat závody ve zbrojení, protože konkurence by musela nasadit podobě velké kalibry a odnesla by to právě kina.

Byla to právě ta, která v minulosti hollywoodským studiím bránila v tom, aby své očekávané bijáky posílala na internet dřív, než je to s multiplexy domluvené (dosud platilo, že po 90 dní se smí žhavé novinky promítat pouze v kinech, teprve pak je filmové společnosti smějí pouštět lidem i v obýváku). Jenže v době pandemie tahají kina za podstatně kratší konec provazu a jejich vyjednávací pozice se výrazně zhoršila. Pokud kinaři (v USA) chtějí, aby jim Warner Wonder Woman 1984 umožnil promítat alespoň v nějaké omezené podobě, musí zároveň souhlasit s tím, aby snímek běžel na HBO Max. Kdyby kina bya proti, odložil by zřejmě Warner premiéru na červen (nebo kino premiéru zcela zrušil) a to by bylo pro kina také špatně, protože aktuálně nemají co promítat a hit jako Wonder Woman 1984 nutně potřebují. Konkurenční studio Universal už podobné dohody nedělá na jednotlivé filmy, ale více či méně plošně. Vše tedy nasvědčuje tomu, že proces přesunu filmové zábavy z kin do obvýváků, se letos výrazně (a nevratně) urychlil. Uvidíme, jaký film přijde na řadu po Wander Woman.

Na závěr nejnovější verze traileru:

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan) Režíruje znovu Patty Jenkins.

Zdroje: Deadline, THR

Galerie: 11

Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu Wonder Woman 1984: Jeden z největších filmů roku míří do online distribuce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest