Sci-fi Nexus: Lidstvo dostane upgrade

Sci-fi Nexus: Lidstvo dostane upgrade | Fandíme filmu
Dohlédne na něj Darren Aronofsky.

Představte si nepříliš vzdálenou budoucnost, kde existuje nanodroga, která umožní na krátkou vzdálenost bezdrátově propojit mozky několika lidských bytostí, což může vést k volnému sdílení jejich myšlenek. Tuto experimentální substanci s názvem Nexus vyvine ve stejnojmenném příběhu mladý vědec Kaden „Kade“Lane. Kade vidí ve svém díle samé klady, kdosi další v této biotechnologii rozpoznal i hrůzný potenciál pro široké zneužití. Není vyloučeno, že by se droga nedala upravit na takovou úroveň, že by jeden člověk mohl vstoupit do mysli ostatních a proměnit je v poslušné loutky bez vůle. Lidstvu se tak dostává do rukou potenciálně nejnebezpečnější zbraň a Kade, jakožto stvořitel nanodrogy se nedobrovolně stává nástrojem americké vlády, čímž je vtažen do víru mezinárodní špionáže.

Takto zhruba zní popis vědecko-fantastického románu Nexus autora Rameze Naama. Jeho první román je popisován, jako strhující špionážní dílo plné akce a etických otázek, které má čtenáře donutit zamyslet se nad skutečností, že technologický pokrok nezná mezí. Za sebe musím říct, že mě popis knihy hodně zaujal, a takhle na papíře zní jako skvělá filmová předloha.

Sci-fi thriller vznikne pod studiem Paramount a přepsat knihu do scénáristické podoby dostali za úkol Ari Handel a Mark Heyman. Oba dotyční spolupracovali s Darrenem Aronofskym na dvou jeho posledních filmech (Černá labuť, Noah), sám Aronofsky bude u Nexu stát jako producent, ale klidně bych nebyl proti, kdyby ho projekt natolik zaujal, že by se zhostil i režie. Co vy na to? Oslovila vás románová premisa?

Zdroje: Deadline, I Will Read Books, Literary Escapism, SFX

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu