Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku

Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 8 obrázků
Čeká nás nová rodinná komedie Sám doma, ale i huličská verze produkovaná Ryanem Reynoldsem. Původní režisér je proti.

Režisér a scenárista Chris Columbus natočil celou řadu oblíbených rodinných filmů (Mrs. Doubtifre - Táta v sukni, Andrew - člen naší rodiny, Harry Potter a Kámen mudrců), leč v prvé řadě nutno uvést vánoční megahit Sám doma (1 i 2). Kultovní komedie z roku 1990 se má brzy dočkat rebootu a současně i podivné huličské předělávky, za kterou stojí Ryan Reynolds. Reboot chystá samozřejmě studio Disney a biják s Archiem Yatesem v hlavní roli by měl putovat rovnou na stream. Nepůjde o doslovný opis, protože v tomto případě by zloději neměli dobývat zdánlivě opuštěný dům. Vše se má točit kolem chlapce jménem Max, jenž ukradne drahou porcelánovou sošku. Její majitelé, Pam a Hunter, si podobné chování nehodlají nechat líbit a plni odhodlání se vydávají do boje.

20th Century Fox

Jak bylo řečeno, rovněž se chystá zhulená verze, kterou produkuje Reynolds. V centru dění přirozeně nebude malý chlapec, ale trošku starší vejlupek, jenž vymění zmrzlinový pohár za jointa. Snímek ponese název Stoned Alone (Sám doma a zhulený?) a zápletka by se neměla od originálu příliš lišit. Dvacetiletý hulič prošvihne odlet na zimní dovolenou, zůstane sám doma a bude čelit útoku zlodějů.

Dalo se patrně předpokládat, že Columbus nebude z těchto pokusů vydojit úspěšnou značku nadšený. V rozhovoru pro The Independent uvedl, že rebooty mu připadají hloupé. "Když jsem se dočetl o eRkovém filmu Stoned Alone, který zpunktoval Ryan, ihned mi přišlo na mysl, že se jedná o urážku kinematografie. Když točíte komedii, muzikál či cokoliv jiného, vždy je třeba přistupovat k materiálu se stejnou úctou, jako kdybyste natáčeli Kmotra. Sám doma přirozeně není Kmotr, ale pořád si zaslouží respekt. Vždyť proč předělávat věci, které tu už máme a fungují skvěle? Pusťte si originál a zapomeňte na to, že by mohlo vzniknout něco tak dobrého."

K Disneyho rebootu/remaku se Columbus vyjádřil de facto stejně. "Nikdo se mnou nic neprobíral a z mého pohledu jde o ztrátu času. Jsem přesvědčen o tom, že neexistuje žádný důvod k předělávání filmů s takovou životností, jakou má Sám doma. Znova už to taková bomba nebude. To se prostě nestane. Tak proč to zkoušet? Zkuste vytvořit něco svého. I když selžete, alespoň jste přišli s něčím vlastním a originálním."

Zdroje: Independent, Insider, Deadline

Foto: 20th Century Fox

Sám doma

09.11.1990 | USA
Komedie, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 9

Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu Sám doma: Režisér vánoční klasiky považuje chystané předělávky za urážku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest