Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje

Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 13 obrázků
Konečně také bylo s definitivní platností potvrzeno, že agenta 007 nahradí nová nástupkyně.

Přestože se k nám dostala již celá řada všemožných fotek, trailerů a dalších materiálů, 25. filmové dobrodružství Jamese Bonda v podobě snímku Není čas zemřít je v mnoha ohledech stále velice záhadné. Zdaleka nejméně toho víme o jednom z nejdůležitějších aspektů celého filmu - hlavním záporákovi. V podstatě jediné, co je o něm v tuto chvíli známo, je, že se jmenuje Safin, ztvární ho oscarový vítěz Rami Malek a nějakým způsobem je spojen s minulostí Bondovy lásky Madeline Swann (Léa Seydoux). Další podrobnosti byly až doteď nejasné, nově však nějaké vypluly na povrch.

Můžeme za to být vděční nedávným rozhovorům magazínu GQ, ve kterých se k novém padouchovi vyjádřili Rami Malek a režisér Cary Joji Fukunaga. Herec především potvrdil, že je Safin spojen se zločineckou organizací Spectre - přesněji v ní kdysi fungoval jako nájemný zabiják a celkově představuje mocnou figuru ve světě terorismu.

Nový záporák by měl být relativně unikátní v tom, že je schopen si cenit toho, jak je zlý. Podle herce je na něm fascinující, že se dokáže oprostit od jakékoliv empatie za účelem naplnění své vůle. Je nemilosrdný, údajně je za to však zodpovědná jistá událost z jeho minulosti. 

Právě Safinova historie v sobě prý pro diváky ukrývá veliké překvapení. Malek v tomto ohledu nezabrouzdal do větších detailů. Fanouškovské teorie, podle kterých je padouch novou verzí ikonického Dr. No, jsou podle něj zajímavé a nezatracuje je - „Jen ať se šíří spekulace, protože bez ohledu na to, co od filmu očekáváte, budete šokovaní, až snímek uvidíte,” dodal Malek.

Podle vyjádření režiséra bylo přijít s novým padouchem poměrně náročným úkolem. Ve chvíli, kdy se bondovky dostaly k hlavnímu padouchovi celé série Blofeldovi (Christoph Waltz), tvůrci museli najednou přijít s někým větším, což nebylo zrovna jednoduché - nechtěli totiž ukázat klasického superpadoucha, ale na druhou stranu potřebovali záporáka, který představuje skutečnou hrozbu pro Bonda i jeho blízké.

Dále byla potvrzena jedna dlouho nevyjasněná otázka - postava Nomi, kterou ztvárnila Lashana Lynch, bude skutečně novou držitelkou označení 007. Tato informace původně unikla již minulý rok, kdy se dočkala velice silného protestu ze strany některých fanoušků, kteří se občas mylně domnívali, že se afroamerická herečka (známá například z Captain Marvel) stane novým Bondem. Ve skutečnosti se však ujme pouze kódového označení. Ve finále je úplně jedno, jakou roli ve filmu hraje, tak či tak jsou naprosto nesmyslné osobní útoky, které Lashana musí (kvůli přijetí pracovní nabídky) snášet. Herečka uvedla, že se křiklouny snaží nevnímat a raději se soustředí na skutečnost, že se veřejná debata někam posouvá, a že ona sama může být součástí něčeho přelomového.

Na závěr si můžete pustit nové video, které Safina blíže představuje. V galerii pak najdete několik nových fotografií.

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 1. 4. 2021.

Zdroje: British GQ I, II; Harper's Bazar

Galerie: 14

Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu Není čas zemřít: Tajemný padouch nejnovější bondovky se blíže představuje | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest