WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce

WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 9 obrázků
Marvel blíže představil svůj zatím nejzvláštnější počin, ve kterém si Scarelet Witch a Vision budou hrát na sitcomovou rodinku. Také je tu řada nových fotek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Letos jsme kvůli pandemii koronaviru zatím neviděli jediný příběh z filmového světa Marvelu. Změnit to může WandaVision, chystaná minisérie, která nám přinese nové dobrodružství Wandy Maximoff (Elizabeth Olsen) a Visiona (Paul Bettany). Magazín EW byl pozvaný, aby se podíval, jak probíhá natáčení a teď konečně dostal příležitost o tom publikovat reportáž. To znamená jediné: Marketing zařazuje vyšší rychlostní stupeň a premiéra se blíží.

Otázkou zůstává, kdy k té premiéře přesně dojde. Podle toho, co naznačovali členové štábu na sociálních sítích to vypadá, že během minulého týdne bylo definitivně dokončeno vlastní natáčení a ještě je potřeba dokončit postprodukci. Samotný magazín EW až do chvíle zveřejnění svého velkého článku od Marvelu přesný termín premiéry nedostal. V minulosti Disney uváděl, že minisérii uvede ještě v letošním roce. Naposledy jeho zástupci hovořili o nadcházející „zimě“. Z nedávno uvedené upoutávky (viz níže) je patrné, že WandaVision nebude uvedená v listopadu. Dočkáme se tedy konečně v prosinci? Služba Disney+, na které bude minisérie uváděna, má kvůli pandemii poměrně malou nabídku novinek. Nepůsobí tedy příliš pravděpodobně, že by WandaVision byla uvedená, dokud poběží druhá řada The Mandaloriana. Ta končí 18. prosince. O týden později, tedy 25. prosince, má na Disney+ premiéru pixarovský film Duše. Nadejde tedy čas Marvelu na přelomu roku, 31. prosince? Zatím můžeme pouze spekulovat, nicméně ve čtvrtek (v noci na pátek) má Disney prezentaci pro své investory, tak snad se dozvíme víc.

Marvel chystá televizní revoluci

Ale pojďme zpátky k tomu, co jsme se dozvěděli z reportáže magazínu Entertainment Weekly. Po tom, co Marvel dobyl kina, se rozhodl přinést revoluci také na poli serializovaných příběhů. Namísto klasických show nabídne minisérie s relativně malým množstvím epizod, které budou mít rozpočet jako velkofilmy pro kina. Konkrétně WandaVision bude mít šest zhruba hodinových epizod a lze ji vnímat jako šestihodinový film, popřípadě jako šest menších (ale plnohodnotných) navazujících Marvel filmů. Společnost tu může ještě více než ve filmech zúročit svoje zkušenosti s komiksy, kde je serializované vyprávění běžné. (Pozn.: Některé zdroje uvádějí, že 6 hodin je toliko celková délka minisérie a můžeme dostat vyšší počet kratších epizod).

Současně je ve výrobě hned osm různých Marvel minisérií:

Všechny minisérie mají být přímo navázané na minulé či budoucí filmy pro kina, konkrétně WandaVision bude nejvíc provázaná s chystaným snímkem Doctor Strange in the Multiverse of Madness, kde má Wanda Maximoff (alias Scarlet Witch) klíčovou roli. Jednotlivé minisérie budou koncipované tak, aby si je mohli užít i diváci, kteří s Marvelem dosud neměli zkušenosti, avšak ti, kteří všech dosavadních 23 filmů naopak znají jako své boty, se dočkají celé řady fanouškovských pomrknutí. Za pozornost stojí také skutečnost, že v rámci provázaného marvelovského plánu měla původně WandaVision dorazit až po filmech Black Widow a Eternals a minisérii The Falcon and The Winter Soldier. Kvůli pandemii jsou však kino filmy odložené a TFATWS se nepodaří včas dokončit. Proto WandaVision neplánovaně poběží jako první. Tvůrci nicméně ubezpečují, že minisérie byla pro vysílání upravena tak, aby nic ze tří zmiňovaných příběhů nevyspoilerovala.

Další kapitola »

Galerie: 10

WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu WandaVision: Hromada podrobností o nejdivnější marvelovce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest