Box Office: Kevin Costner táhne v kinech, Borat online

Box Office: Kevin Costner táhne v kinech, Borat online | Fandíme filmu
Focus Features
Zobrazit další 1 obrázek
Po světě zavírá víc a víc kin, jedné velké síti hrozí bankrot. Christopher Nolan nás přesvědčuje, že si Tenet vedl lépe, než se zdá.

I když vám dnes stejně jako poslední týdny přinášíme čerstvé americké tržby, neznamená to, že se situace uklidnila. Ba naopak. Spojené státy zažívají největší nárůst nakažených od začátku pandemie a další mezinárodní kina zavírají. UNIC, mezinárodní unie kinařů, opětovně žádá státy o finanční injekci a hovoří o nejhorší výzvě, která tu pro kino průmysl byla skoro za celou jeho historii. Po Velké Británii minulý víkend se k uzavření kin přidaly například Malajsie nebo Polsko. Obě země plánují zatnout tipec promítání minimálně po zbytek listopadu. AMC, největší řetězec kin v USA a druhý největší na světě, jinak opětovně kouzlí se svým zbývajícím kapitálem a zoufale prodává další akcie, aby se zachránil před bankrotem. Firma tvrdí, že jí tržby spadly o brutálních 91 % ve třetím kvartálu. Ano, kina jsou technicky ve Státech otevřená, ale zásadní trhy v Los Angeles a New Yorku pořád ne. Společně s epidemiologickými opatřeními, obavami publika a slabou nabídkou premiér tak návštěvnost stále trpí. 

Filmy stále žijí na digitálních platformách, alespoň podle čertvého průzkumu společností ScreenEngine/ASI, které se ptaly 1200 diváků, jaký že film viděli v prvním týdnu jeho uvedení. Na základě toho pak byl sestavený žebříček, který ukazuje, že dosavadním hitem roku je stále muzikál Hamilton uvedený na Disney+. Druhé místo drží Borat 2 a třetí příčku trochu překvapivě My Spy s Davem Bautistou uvedený v červnu. Oba filmy má pod sebou Prime Video a je docela překvapení, že se špiónskou komedií víc nepochlubilo. Uvidíme, jak si povede Tenet, který má digitálně a na nosiče dorazit už v prosinci. Christopher Nolan se nedávno nechal slyšet, že je velice spokojený s 350milionovou tržbou a urguje kinematografický průmysl a diváky, aby neztráceli naději a snažili se přizpůsobit novým okolnostem. Návštěva kin je podle něj zkušenost, která by neměla ze světa vymizet.

Teď tedy k tržbám v amerických pokladnách. Focus Features hlásí příjem lehce přes 4 miliony u jejich novinky Let Him Go s Kevinem Costnerem a Diane Lane. Neowestern o postarším páru, který hledá po smrti svého syna své jediné vnouče, se dokázal vyšplhat na první pozici tohoto víkendu. Údajně pomohla cílovka žen, o které se většina domnívala, že do kin během pandemie zatím nechce. Jak ale hovoří producenti filmu, když divákům nabídnete film, který chtějí vidět, přijdou. Focus Features jsou aktuálně distributorem, který drží kina nad vodou. Minulý víkend nabídli horor Come Play, který též debutoval na prvním místě a tento víkend je na dvojce s 1,7 milionu a nějakými 5,6 mega souhrnně. Další pozice žebříčku okupují staří známí. Děda, postrach rodiny na trojce s 1,5 milionu (nějakých 20 milionů celkem) a Pro balík prachů (celkem 21 milionů) a Tenet s 1 milionem (celkem 350 milionů) na čtyřce a pětce. 

Další novinky si nijak zázračně nevedly. Do kin na VOD konečně dorazilo thriller The Informer od studia Aviron, které se stihlo rozpadnout než film mohl spatřit světlo světa. Po podvodných jednáních jejich šéfa v souvislosti s pandemií koronaviru hází film distributor Vertical ven a myje si nad vším ruce. Joel Kinnaman se jako bývalý vězeň inflitruje do přísně tajné věznice, aby pro polici rozkryl mafiánskou hrozbu. Recenzenti mluví o průměru a padlo jenom 143 000 dolarů z nějakých 283 lokací. True to the Game 2 s Vivicou A. Fox se taky hrálo v nějaké dvoustovce kin a dopadlo o poznání lépe. I tak to bylo jenom 270 000 dolarů.

Zdroj: Deadline, Variety

Galerie: 2

Box Office: Kevin Costner táhne v kinech, Borat online | Fandíme filmu Box Office: Kevin Costner táhne v kinech, Borat online | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest