Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi

Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Známá tvář příšerných komedií minulý rok ukázala, že umí být skutečně kvalitním hercem. Nově se to snažit dokázat znovu ve filmovém zpracování románu Jaroslava Kalfara.

Adam Sandler v posledních letech proslul především tvorbou nechvalně nekvalitních a stupidních komedií, které se i přes velkou popularitu mezi veřejností rozhodně nedají nazvat uměleckými díly. Byl by však velký omyl si myslet, že je Sandler neschopným hercem. To, že umí skutečně hrát, dokázal za svou kariéru hned několikrát. Naposledy se tak stalo minulý rok ve chváleném dramatu Drahokam (Uncut Gems), kde byl za svůj výkon vynášen do nebes. 

A nyní se zdá, že se pozitivní přijetí Sandlerovi skutečně zalíbilo. Našel si totiž nový projekt, který se jeho obvyklému žánru opět ve velkém vymyká. A co je na něm alespoň pro nás zdaleka nejzajímavější, je fakt, že se bude jednat o adaptaci české knihy Kosmonaut z Čech (v angličtině Spaceman Of Bohemia) spisovatele Jaroslava Kalfara z roku 2017.

Sci-fi román vypráví příběh Jakuba Procházky, českého astronauta, který je vyslán na osmnáctiměsíční cestu k planetě Venuši, aby posbíral záhadný vesmírný prach. Záhy se mu však začne rozpadat jeho zanechaný život na Zemi a on sám se v pustém vesmíru cítí čím dál více osamělý. Společnost mu tvoří pouze pavoukovitá mimozemská bytost, kterou nalezne ve své lodi. Vede s ní četné filozofické debaty a časem si k ní vytvoří i emocionální pouto.

Sandler se v připravovaném celovečerním snímku vznikajícím pod hlavičkou streamovacího giganta Netflixu ujme hlavní role. Režii si pak vezme na starost zkušený seriálový režisér Johan Renck, který má na svém kontě například loňskou oceňovanou minisérii Černobyl. Přesně takto absurdní námět by pak Sandlerovi snad mohl skutečně sednout, v kombinaci se správným tvůrčím týmem by tedy snímek mohl být doopravdy zajímavým a vydařeným počinem. Těšíme se.

V galerii si můžete mimo jiné připomenout některé ze Sandlerových dosavdních filmů. Rovněž v traileru můžete zhlédnout hercův oceňovaný výkon v Drahokamu.

Zdroj: Deadline

Galerie: 11

Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler a režisér Černobylu chystají adaptaci českého sci-fi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest