The Amazing Spider-Man: Velké preview

The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 20 obrázků
Spidey to na nás zkusí úplně od začátku. Seznámíme vás s kompletním obsazením, doplněném o fotografie z natáčení a všechny další podrobnosti.

Soudě dle extrémně vysokých výdělků všech tří celovečeráků trilogie o Spider-Manovi se dá očekávat, že nový snímek o pavoučím muži bude jedním z nejočekávanějších trháků příštího léta. Snímek se v těchto chvílích stále natáčí a vzhledem k opravdu vydatným fotoreportům z placu, o které se postarali všemožní papparazi, se nyní můžeme Spideymu podívat pořádně na zoubek. Nejprve ale ty nejzákladnější informace: snímek s názvem The Amazing Spider-Man je restartem celé série o pavoučím muži. Podle původního plánu studia Sony mělo vzniknout pokračování (dnes již čtyři roky staré) trojky, nicméně k všemožným průtahům a později i neochotě Sama Raimiho další díl režírovat se producenti rozhodli pro restart.

 

Hlavní protagonisté a obsazení

Na režisérské sesli Raimiho vystřídal Marc Webb (zatím pouze tvůrce výborných 500 dní se Summer), kompletně se proměnilo i herecké obsazení. Do hlavní role byl obsazen Andrew Garfield (vloni se skvěle uvedl ve Fincherově The Social Network), ústřední ženskou postavu ztvrání Emma Stone, hlavní záporák pak bude mít tvář Rhyse Ifanse. Z dalších jmen v obsazení pak jmenujme Martina Sheena (strýček Ben), Sally Field (teta May), Chris Zylka (Flash Thompson), Irrfana Khana (Nels Van Adder) či Denise Learyho (George Stacy).

Ale pěkně popořádku, respektive zpět k ústřední ženské roli. Hlavním objektem zájmu Petera Parkera totiž nebude Mary Jane, nýbrž Gwen Stacy. Její postava se objevila už ve třetím díle Raimiho trilogie, ovšem pro reboot platí, že i tato postava Parkerovy spolužačky „pojede úplně od začátku“. Jak vidno z fotek, Emma Stone prošla poměrně zásadní změnou vzhledu, schválně srovnejte její současnou vizáž s jejím posledním filmem Panna nebo orel.

V souvislosti se změnou režiséra a kompletního obsazení si producenti mohli dovolit značně snížit rozpočet snímku. Zatímco Raimiho trojka stála i s marketingem 300 milionů, rozpočet restartu by se měl být maximálně poloviční. Matematika je to jednoduchá – odpadá povinnost vyplácet obrovské šeky tvůrčímu týmu, The Amazing Spider-Man by měl být navíc značně komornější oproti Raimiho završení trilogie (měl by se zkrátka vrátit někam na úroveň jedničky). I tak nás ale čeká množství akce, jak je možné z fotek z placu vidět. Spidey by měl opět poletovat ulicemi New Yorku, nakopávat zadky zločincům a vůbec o kvantum akce bychom neměli být i přes nižší rozpočet ochuzeni. Navíc to vypadá, že Mark Webb bude narozdíl od Sama Raimiho mnohem víc než na počítačové triky spoléhat na práci kaskadérů. Což je v případě poletujícího Pavoučího muže poměrně odvážná volba. Dalším příklonem k realismu je výměna Peterových pavoučích žláz za mechanické síťostřely, jaké známe z komiksu nebo animovaného seriálu.

                                  

 

Záporák a vedlejší role

O ústřední dvojici už tedy byla řeč, nyní přejděme k hlavnímu záporákovi. Spideymu by měl tentokrát Lizard, tedy taková ne zrovna příjemná ještěrka, která se vyvine z Dr. Curta Connorse. Toho, jak už jsme zmínili, ztvární Rhys Ifans, kterého fotografové do nedávna nebyli schopni na place zachytit, podařilo se to až před pár dny. Ovšem žádnou masku ještěra nečekejte, na obrázku níže je Ifans (ano, je to opravdu on) patřičně zakuklený, aby paparazzi nezachytili jeho podobu bez kompletních postprodukčních úprav. Povšimněte si výrazného make-upu kolem očí, který má určitě na výsledné podobě Lizarda nějaký podíl. Na fotce vpravo si pak všimněte především zelené látky na ruce, která umožňuje trikařům v postprodukci končetinu řádně poupravit. (V komiksu doktorova proměna z člověka na ještě probíhala postupně). A konečně - server Coming Soon zveřejnil fotky, na kterých si můžete první náznaky mutace prohlédnout na vlastní oči.

Z dalších postav byl na place zachycen ještě Martin Sheen jako Ben Parker (viz. galerie). Krátkou zmínku si zaslouží i Irrfan Khan, jenž ztvární Nelse Van Addera, zaměstnance Oscorpu, který se v komiksech proměňuje v postavu Proto-Goblina. Podle jeho vyjádření jej však jako druhého maskovaného záporáka ve filmu neuvidíme. Co se Oscorpu týče, ten se ve filmu objeví určitě, jak naznačuje další fotografie.

Všechny fotky uveřejněné v článku však byly pořízeny všemožnými fanoušky a paparazzi, kterým se podařilo přiblížit k místu natáčení. Samotné studio Sony nás zatím stihlo obdařit pouze dvěma oficiálními fotkami. Na obou přitom figuruje Peter Parker v obleku. Někdo si sice může stěžovat na to, že Garfield připomíná nějaké obyčejné tintítko, nutno však jedním dechem dodat, že přesně tak byl Spider-Man prezentován i v původním komiksu, kde profitoval především ze své mrštnosti.

 

Kdy se filmu dočkáme a jak bude vypadat?

The Amazing Spider-Man kompletně převypráví Spíďovy začátky, tentokrát v prostředí střední školy. Natáčí se ve 3D za použití nejmodernější technologie RED Epic, kterou momentálně používá například i Peter Jackson k natáčení Hobita a James Cameron ji hodlá použít pro dvojku a trojku Avatara. Film má premiéru 5. července 2012 a my samozřejmě budeme všechny informace týkající se filmu pečlivě sledovat.

Kompletní přehled fotografií:

Splash News Online, Daily Blam 1, Daily Blam 2, Daily Blam 3, On Location News, On Location Vacations 1, On Location Vacations 2, Marie Claire, Superhero Hype, Just Jared, Just Jared 2, Holy Moly, Daily Mail, Pop Sugar, Spoiler TV, Omelete, Coming soon, Javier 

Video jako bonus: TMZ



The Amazing Spider-Man: Video z natáčení 1

 

The Amazing Spider-Man: Video z natáčení 2

 

The Amazing Spider-Man: Video z natáčení 3

 

Galerie: 21

The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu The Amazing Spider-Man: Velké preview | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest