Box Office: Rodina, záchrana amerických kin?

Box Office: Rodina, záchrana amerických kin? | Fandíme filmu
101 Studios
Nebude to Mulan ani Pixar, kdo dokázal přivést děti zpátky do kin, ale "mafián" Robert De Niro.

Disney se zdráhá nasazovat rodinné filmy do kin. Podle diváckých průzkumů studiu vyšlo, že právě rodinná cílovka do kin zamíří s nejmenší pravděpodobností. Proto šla (v některých zemích) Mulan rovnou na internet, a proto to samé udělá pixarovka Duše. A přesto rodinná komedie Děda, postrach rodiny s Robertem De Nirem utržila tento víkend v amerických kinech 3,45 milionů dolaru. Dobře, přiznejme, že pouze 30 % diváků přišlo s dítětem a zbytek byli individuální návštěvníci, i tak to je vlastně v COVIDové éře docela solidní výkon. Distributor 101 Studios se stihl i tak pochválit, jak právě jeho film "přivedl rodiny zpět do kin". Filmu se vlastně daří podobně jako by se mu dařilo bez většiny zavřených kin. Pořád mu chybí tržby z New Yorku a Kalifornie, kde guvernéři vymáhají tvrdá pravidla, ale když si představíme, že za normálních okolností startovalo třeba Zpátky do ringu se 7 miliony v v prosinci 2013, můžou být producenti ještě rádi. Detailnější průzkum mezi návštěvníky Dědy ukázal, že 46 % těchto diváku do kin dosud nešlo kvůli slabému programu, i tak se ale 90 % cítilo v kině bezpečně. 

Tenet byl tak v sedmém víkendu odšoupnutý na druhou příčku se 2,1 milionu dolary. V USA doposud 48,3 milionu a globálně 323 milionů dolarů. V první trojce jinak pořád Hokus Pokus starý kousek od Disneyho, který utržil během obnovené premiéry 3,9 milionů, z toho 1,1 mega tento víkend. Do desítky se jinak dostal thriller Honest Thief s Liamem Neesonem, a to díky 170 kanadským kinům, která se nově opět započítavají do amerického žebříčku, aby bylo o čem psát. Padlo 320 000 dolarů a pak se většina těchto kin stejně zase zavře kvůli nárůstu počtu případů v Torontu a Ottawě. Film bude mít premiéru ve Státech příští týden.

Čína jinak stále dominuje světovým kinům. Ve čtvrtek oficiálně skončily oslavy založení Čínské lidové republiky. Během tohoto obdobé utržily všechny nasazené filmy celkem neuvěřitelných 589 milionů dolarů. Seznamu dominuje vlastenecké My People, My Homeland, které utržilo 42 milionů (a celkově je na 321 mega) a animák Jiang Ziya s 11 miliony tento víkend a celkovými 217 miliony dolarů. 

Zdroj: Deadline, Forbes

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu