KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu

KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu
KVIFF, Bontonfilm
Zobrazit dalších 11 obrázků
Co můžete očekávat od polovičního Karlovarského filmového festivalu, který proběhne (měl by proběhnout) v listopadu?

Produkční tým Karlovarského filmové festivalu zažívá velmi krušný rok. 55. ročník KVIFF potkal stejný osud jako mnoho dalších kulturních akcí a z důvodu koronavirové pandemie se musel odložit až na příští rok. Na místo klasického festivalu proběhla akce TADY VARY, která přinesla šestnáct filmů do vybraných kin po celé České republice. Prezident festivalu Jiří Bartoška na začátku letních prázdnin částečně uchlácholil fanoušky prohlášením, že na listopad chystají poloviční ročník s názvem 54½.

Dne 7. 10. vyšla tisková zpráva, jež ohlásila, že se čtyřdenní ročník 54½ skutečně bude konat, a to ve dnech od 18. do 21. 11. O dva dny později ministr zdravotnictví Roman Prymula vyhlásil další restriktivní opatření, do kterých patří i zrušení všech kulturních akcí a uzavření kin a divadel, a to od 12. 10. na následujících čtrnáct dní. Jen ti největší optimisti mohou doufat, že na konci října tato opatření kompletně opadnou, a je tak otázkou, zda se i 54½ KVIFF nebude muset nakonec zrušit.

KVIFF
54½ KVIFF - tisková konference 7. 10. 2020

Chystanému polovičnímu ročníku Varů hraje do karet fakt, že se bude jednat o čistě filmovou záležitost, která se obejde bez tradičního doprovodného programu. Organizátoři dále počítají s bezpečnostními opatřeními. Počet míst v promítacích sálech bude stanoven dle povolené kapacity v souladu s vládními nařízeními a odborná firma bude zajišťovat několik druhů preventivní dezinfekce.

Dokonce si ani nebude možné zakoupit klasické festival passy a vstupenky se budou prodávat na jednotlivá představení přes službu Go Out a během festivalu na pokladnách hotelu Thermal. Cena vstupenky bude 80 Kč. Během čtyř dnů si odbyde premiéru zhruba 30 snímků a výběr bude zahrnovat nejvýraznější zahraniční novinky z festivalů v Sundance, Berlíně, Benátkách či filmy s označením Cannes Label.  Projekce budou probíhat ve Velkém a Malém sále hotelu Thermal, Městském divadle a v kině Čas.

Jediným doposud oznámeným filmem je digitálně restaurovaná kopie filmu Kočár do Vídně od režiséra Karla Kachyni. Snímek se řadí mezi nejoceňovanější československé filmy 60. let. V hlavních rolích se představili Iva Janžurová a Jaromír Hanzlík. Oba herce uvidí diváci na slavnostní premiéře na 54½ KVIFF. Kompletní program bude představený 19. 10. a od 21. 10. začne předprodej v síti Go Out. Návštěvníci festivalu se mohou těšit i na klasické upomínkové předměty. Pro 54½ KVIFF bude vyrobena kolekce oblíbených festivalových upomínkových předmětů, které bude možno zakoupit v prostorech hotelu Thermal.

V galerii si můžete prohlédnout fotografie z tiskové konference a oficiální logo festivalu.

Zdroj: KVIFF

Foto: KVIFF

Galerie: 12

KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu KVIFF: Ročník 54½ se zaměří pouze na filmy a obejde se bez doprovodného programu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest