Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu

Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 9 obrázků
Úspěch v pokladnách kin nemusí jít ruku v ruce s kvalitou. Důkazů se mezi těmi nejvýdělečnějšími snímky najde hned několik.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8
  9. Kapitola č.9
  10. Kapitola č.10

Způsobů, jakými se dá měřit úspěšnost filmů, existuje celá řada. Je tady přijetí profesionálních kritiků nebo reakce veřejnosti, především v případě největších blockbusterů však reálně rozhoduje v podstatě pouze jeden faktor. A tím není nic jiného než finanční výsledek v pokladnách kin. A dnes žijeme v době, kdy se vysokým tržbám těší především zavedené série a všemožné remaky a restarty, přičemž hlavní je síla značky a marketing, zatímco samotná kvalita nehraje zdaleka takovou roli, jako by si filmoví nadšenci přáli. 

Mezi nejvýdělečnějšími projekty tím pádem nalezneme skutečně poctivé kusy filmařiny, bolestivě průměrné podívané i opravdové slátaniny, které se s nějakou vyšší tvůrčí hodnotou dají spojit pouze stěží. Rozhodli jsme se tedy najít desítku nejhorších filmů, které v kinech dokázaly celosvětově pokořit magickou hranici miliardy dolarů. Filmy jsou seřazeny podle výše samotných tržeb.

 

Alenka v říši divů

Tržby: 1,025 mld. dolarů

Tim Burton se bezpochyby řadí mezi nejrozeznatelnější režisérské osobnosti současnosti. Jeho autorský styl je v podstatě nezaměnitelný a dokázal vyplodit celou řadu skvělých filmů - stačí zmínit klasiky jako Střihoruký Edward, Beetlejuice nebo Batman. V poslední době však kvalita Burtonových výtvorů bohužel stagnuje - filmy jakoby začínaly ztrácet režisérovo tradiční kouzlo a spíše se z nich stávají průměrné a nepříliš zajímavé podívané. 

Jasným příkladem je Alenka v říši divů z roku 2010. Původní ikonická látka Lewise Carrolla se se svým neotřelým a fantazijním světem pro Burtona zdála jako stvořena, výsledek byl však až překvapivě mdlý, nevyčnívající a obecně velice průměrný. A situaci nezvládl zachránit ani relativně chválený vizuál či hvězdné herecké obsazení. Především díky čerstvému boomu promítání ve 3D a tehdejší popularitě Johnnyho Deppa se však diváci do kin hrnuli ve velkém. Zájem o pokračování už byl minimální.

Další kapitola »

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 10

Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu Filmy, které se nepovedly a stejně utržily více než miliardu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest