Box Office: Nejúspěšnější film roku letos na 99% bude z Číny

Box Office: Nejúspěšnější film roku letos na 99% bude z Číny | Fandíme filmu
Huayi Brothers
Čína se vypořádala s koronavirem raz dva a teď její filmy získávají v kinech náskok.

Situace v amerických kinech je stále na mrtvém bodě. Druhý největší řetězec AMC dokonce oznámil prodej svých akcií za 15 milionů dolarů, aby trochu uklidnil otřesný půlroční vývoj na trhu. Firma, podobně jako další multiplexy, očekávala, že Tenet v září obnoví diváckou návštěvnost. Situace s Covidem se ale v Americe nelepší a s 200 000 mrtvými se studia rozhodla, že Tenet ničím následovat nebudou. Během podzimu tak žádný blockbuster už neuvidíme a to nahrává hlavně Číně. Tam je situace v kinech stabilní natolik, že válečné drama Eight Hundred může aktuálně sedět na 434 milionech dolarech jenom z Číny a říkat si nejúspěšnější globální film roku. Nálepku doposud drželi Mizerové navždy se 430 miliony. Film ale už pomalu ztrácí dech. Na 1. října připadá v Číně státní svátek a tamní producenti nasazují filmy původně plánované na Čínský nový rok. Jeden z nich, Leap, už Eight Hundred tento týden překonal v limitované předpremiéře a odsunul ho s debutem 8,2 milionu na druhou příčku. Solidní čísla se čekají i od pokračování veleúspěšného animáku Ne Zha s názvem Legend Of Deification, patriotického My People, My Homeland nebo od Vanguard.

Tenet jinak stejně jako před lety Nolanův Temný rytíř počtvrté v řadě dosáhl na první příčku amerického žebříčku. Zatímco Batman měl v roce 2013 úplně jinou situaci, Tenet boduje prostě tím, že v kinech nic není a stačí mu k první příčce pouhé 3,4 milionu dolarů. To je nejnižší tržba, které stačila na jedničku od roku 1988, když Gorily v mlze dosáhly prvního místa také se 3,4 milionu. Film má z USA nějakých 41 milionů dolarů a 283 mega globálně. 

Na dvojce jsou stále The New Mutants, tentokrát s 1,1 milionu v pátém víkendu a s 19,4 milionu celkově z USA. Celosvětově to dělá zhruba 39 milionů. Vyšinutý má nově 1 milion a 17 mega z Ameriky. Mezinárodní součet činí téměř 32 milionů. Do žebříčku se nově dostal koncertní film jihokorejského boybandu BTS s názvem Break the Silence, který z 515 kin utržil 980 000 dolarů. Anime Akira ve 4K utržilo pak ze čtyřstovky kin 270 000 dolarů.

Zdroj: Deadline, Forbes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu