Jurský svět 3 je podle režiséra léta připravovaným vyvrcholením ságy

Jurský svět 3 je podle režiséra léta připravovaným vyvrcholením ságy | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Koronavirus dinosaury nezastavil, natáčení zatím pokračuje bez větších problémů.

Očekávaný dinosauří blockbuster Jurský svět 3 (Jurassic World: Dominion) se vrátil před kamery a vzhledem ke koronavirovému šílenství nebylo vůbec snadné a dozajista levné zajistit bezpečné pracovní podmínky. Miliony tak tečou proudem, leč prozatím opatření fungují a produkce šlape dle plánu. Potvrdil to režisér Colin Trevorrow: "Zatím se držíme harmonogramu. Přirozeně není snadné točit v těchto podmínkách. Všichni se chováme zodpovědně, disciplinovaně, udržujeme si odstup a nosíme roušky. Universal a producenti dělají maximum pro to, abychom mohli pracovat. Navzdory koronavirovému zpoždění se držíme plánu. Zatím jsme ale neskončili. Zbývá nám ještě několik natáčecích týdnů." Koronavirové protokoly se samozřejmě neustále mění a přizpůsobují situaci. I proto bude muset Universal vysolit dalších 5 milionů dolarů s tím, že testování samotné přijde na 3 miliony dolarů.

Universal Pictures / Amblin Entertainment

Trevorrow taktéž uvedl, že trojka má být pomyslným vrcholem jurské ságy. Bude to třešnička na dortu, ke které směřovalo snažení z let předchozích. Prý nemáme podceňovat úlohu, kterou budou mít hrdinové původní trilogie. Laura Dern jako Ellie Sattler, Sam Neill coby Alan Grant i Jeff Goldblum alias Ian Malcolm sehrají naprosto klíčovou roli v rámci trojky a máme se těšit na to, jak se postavy vyvinuly a jak budou fungovat v "novém" kontextu.

Již dříve Trevorrow k vynucenému přerušení produkčních prací poznamenal, že pauza snímku paradoxně pomohla. Za první čtyři natáčecí týdny prý nashromáždil štáb zejména materiál, v němž mají vystupovat dinosauři. Následně, když koronavirová krize zastavila kamery, mohli se tvůrci vrhnout na zvláštní efekty a zapracovat na některých nových elementech bez nutnosti zbytečně chvátat. Nicméně z návratu na plac má upřímnou radost a prý si produkci užívá jak nikdy v životě.

Jurský svět 3 režíruje Colin Trevorrow, scénář společně s ním píše Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrátí Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Doplní je Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 10. června 2021.

Zdroje: SR, THR, MW
Foto: Universal Pictures

Galerie: 3

Jurský svět 3 je podle režiséra léta připravovaným vyvrcholením ságy | Fandíme filmu Jurský svět 3 je podle režiséra léta připravovaným vyvrcholením ságy | Fandíme filmu Jurský svět 3 je podle režiséra léta připravovaným vyvrcholením ságy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest