Sound of Metal: Tragický příběh hluchnoucího bubeníka provází pověst vynikajícího filmu

Sound of Metal: Tragický příběh hluchnoucího bubeníka provází pověst vynikajícího filmu | Fandíme filmu
Amazon Prime Video
Zobrazit další 4 obrázky
Tahle metalová tragédie vypadá na první pohled hodně solidně.

Milovníci tvrdší muziky a hudebních dramat zbystřete, ještě letos by vás měl potěšit snímek Sound of Metal, v němž se bubeník v rockové/metalové kapele musí popasovat s krutým zjištěním, že postupně přichází o sluch. Vzhledem k tomu, že nechce ztratit milovanou přítelkyni, rozhodne se trávit čas v komunitě hluchých lidí, aby byl schopen lépe porozumět tomu, co jej v budoucnu čeká. Rovněž by ho to na stav, kdy uši vypoví službu úplně, mělo alespoň do jisté míry připravit. Přirozeně ztráta sluchu by nekompromisně zasáhla každého z nás, leč člověk z hudební branže se smiřuje se světem bez zvuků ještě krapet hůře.

Amazon Prime Video

Ve filmu sehraje zásadní úlohu zvuk, kdy zvukový design už v traileru působí nesmírně autenticky, věrohodně a znepokojivě. Přiblížit divákovi zkušenost jedince, jenž přichází o sluch, zřejmě není vůbec jednoduché, leč tvůrcům se dle ohlasů vskutku zadařilo. Snímek Sound of Metal totiž bodoval na filmové festivalu v Torontu a první reakce jsou doslova nadšené. Z 28 recenzí na serveru RottenTomatoes je jich 26 pozitivních při průměrném ratingu 8.15/10!! Recenzenti hovoří o originálním, poutavém, chytrém a zručně natočeném bijáku, který zajímavým způsobem řeší proměnu životních perspektiv. Současně je do nebe vynášen herecký výkon Rize Ahmeda, jenž si střihnul hlavní roli.

O režii a scénář se postaral Darius Marder, spoluscenárista thrilleru Za borovicových hájem, přičemž vyjma Ahmeda se ve filmu objeví též Olivia Cooke, Mathieu Amalric, Tom Kemp, Lauren Ridloff a Hillary Baack. Premiéra proběhne ve vybraných kinech 20. listopadu 2020, o dva týdny později dorazí Sound of Metal na VOD (Prime Video).

Foto: Amazon Prime Video

Galerie: 5

Sound of Metal: Tragický příběh hluchnoucího bubeníka provází pověst vynikajícího filmu | Fandíme filmu Sound of Metal: Tragický příběh hluchnoucího bubeníka provází pověst vynikajícího filmu | Fandíme filmu Sound of Metal: Tragický příběh hluchnoucího bubeníka provází pověst vynikajícího filmu | Fandíme filmu Sound of Metal: Tragický příběh hluchnoucího bubeníka provází pověst vynikajícího filmu | Fandíme filmu Sound of Metal: Tragický příběh hluchnoucího bubeníka provází pověst vynikajícího filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu