Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob"

Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob" | Fandíme filmu
Newmarket Films
Zobrazit dalších 5 obrázků
Dvojka nás pravděpodobně absolutně odrovná, pakliže někdy vznikne.

Hutné historické drama Umučení Krista nám v roce 2004 naservíroval Mel Gibson. Mládeži nepřístupný snímek měl obrovský finanční úspěch, když utržil v kinech po celém světě více než 610 milionů dolarů. V roce 2016 Gibson oznámil, že by rád natočil dvojku (Vzkříšení / Resurrection), což o dva roky později potvrdil i Jim Caviezel, představitel Ježíše. Od té doby se však projekt nikam nepohnul. Zhruba někdy letos v květnu scenárista Randall Wallace (Statečné srdce) přiznal, že s Gibsonem dvojku diskutují. "Mluvíme o tom docela často. Sám jsem vystudoval náboženství s důrazem na koncept vzkříšení. Tohle je Mount Everest mezi filmy a společně vše dopodrobna rozebíráme."  V minulosti Gibson poznamenal, že se jedná o nesmírně složitou a silnou látku, k níž se musí přistoupit s rozmyslem a jasnou vizí. Nechce prý pouze něco převyprávět a danou událost mechanicky převést na stříbrné plátno, ale rád by zobrazil určitou hlubší zkušenost.

Newmarket Films

Nedávno se ke dvojce vyjádřil i Caviezel alias sám Ježíš. Údajně půjde o "největší film historie" a vskutku ponese podtitul Ressurection. Herec prý četl Gibsonův nástřel scénáře (už třetí) a evidentně má pocit, že půjde o filmový milník. Gibson si, jak se zdá, dává s materiálem záležet a nechce nic uspěchat. Na druhou stranu, vnímání násilí a znepokojujícího obsahu se od roku 2004 proměnilo a jakmile se nějaký počin tohoto typu začne jevit byť jen trochu útočným nebo necitlivým, patrně se dočká bouřlivé reakce. A to nemusím asi připomínat, že i sám Gibson nepatří mezi nejoblíbenější hollywoodské celebrity, když si občas očividně nevidí do pusy. Druhé Umučení Krista to zkrátka nebude mít v dnešní době vůbec jednoduché.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Newmarket Films

Umučení Krista

25.02.2004 | Itálie
Drama
Info o filmu

Galerie: 6

Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob" | Fandíme filmu Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob" | Fandíme filmu Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob" | Fandíme filmu Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob" | Fandíme filmu Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob" | Fandíme filmu Umučení Krista 2 bude dle Ježíšova představitele "největší film všech dob" | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest