Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin

Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu
DC Comics
Zobrazit dalších 6 obrázků
Netopýří muž oslavil svůj výroční "Batman Day". Při té příležitosti nechybějí nově zveřejněné obrázky či historka z natáčení Temný rytíř povstal.

Superhrdina Batman oslavil včera „Batman day“ - Batmanův svátek, nebo spíš Batmanovy narozeniny, kdy nakladatelství DC Comics připomíná 81. výročí zrodu Netopýřího muže. Pojďme si tedy projít nejnovější zajímavosti z Batmanovy jeskyně.

Překvapivou historku z natáčení snímku Temný rytíř povstal odhalil Matthew Modine, který ve filmu hrál Petera Foleyho, podřízeného komisaře Gordona, který neschvaloval Batmanův návrat do Gothamu. Ve filmu je Foley zastřelený při střetu Baneových sil s gothamskou policií. Modine však v rozhovoru prozradil, že původně jeho postava měla zemřít úplně jinak:

„[Režisér Christopher Nolan] vystřihl scénu mojí smrti z Temný rytíř povstal, protože jinak by podle něj film dostal rating NC-17… Po tom, co Bane zemře a Batman je bodnutý, nasedá Marion Cotillard do jednoho z vozidel. Rozjede se a já na ni střílím. A pak mě přejede. Střih, ležím na zemi, mrtvý. Ale bylo to tak násilné. Auto srazilo mého dubléra. Dopředu namontovali plexisklo a zasáhli ho. Lana ho měla zvednou do vzduchu, ale šel nahoru a pustili ho na zem skoro z pěti metrů. Ten zvuk, jaký udělal dopad jeho těla na dlážděnou newyorskou ulici před burzou, z toho mi bylo zle. Pamatuji si, že jsem se podíval po dokončení záběru na Christophera Nolana, který byl úplně bledý v obličeji a říká: ‚Dobře, to by stačilo, pojďme na další scénu‘. Ale já si říkal: ‚Proboha, vstane ten chlap vůbec?‘ A pak Nolan říkal, že kdybychom tu pasáž ve filmu nechali, tak by dostal rating NC-17, protože to bylo příliš násilné.“

Těžko říct, jestli se Modin pouze snaží podtrhnout výraznou historku, anebo je skutečně vše co říká přesné. Aby nějaký film dostal v Hollywoodu nejpřísnější rating NC-17, musel by zobrazovat opravdu hodně brutální násilí. Batmanová trilogie přitom měla celou řadu násilných momentů (střelba, zabodnutí tužky do oka…) a přísnému ratingu se vyhnula tím, že jednoduše neukazuje příliš krev, vyhýbá se příliš drastickým zvukům, neukazuje rozšklebené rány a nejdrsnější výjevy skrývá šikovně zvoleným střihem. Jinak připomínáme, že rating NC-17 nikdy žádný hollywoodský velkofilm nedostane. Takový snímek je pak zcela nepřístupný mládeži do 17 let, řada kin jej zcela odmítá promítat, nebo alespoň inzerovat. Studio raději nechá filmaře film přestříhat, než aby jim dovolilo uvést do kin snímek v takové podobě, v jaké by byl odsouzený k finančnímu nezdaru. V naprosté většině případů se hollywoodská studia u drahých velkofilmů snaží vyhnout dokonce i ratingu R (film je mladším 18 let přístupný pouze v doprovodu dospělé osoby) a ve většině případů připravuje snímek tak, aby dostal rating PG-13 (film do 13 let přístupný pouze s doprovodem starší osoby).

Batman Day slavil také režisér nového snímku The Batman Matt Reeves, který se podělil o nový batmanovský artwork od Billa Sienkiewicze, dále Zack Snyder, který sdílel novou fotku z Batman v Superman, a společnost Lego, která odhalila novou stavebnici letounu Batwing ze snímku Batman z roku 1989. Všechny obrázky najdete dole v galerii.

Zdroje: Cinemablend, Matt Reeves, THR, Zack Snyder

Galerie: 7

Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu Temný rytíř povstal musel vystřihnout extrémně násilnou smrt, aby se dostal do kin | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest