Tísňové volání: Američané zkusí v remaku zopakovat kouzlo napínavé evropské pecky

Tísňové volání: Američané zkusí v remaku zopakovat kouzlo napínavé evropské pecky | Fandíme filmu
Nordisk Film
Zobrazit další 2 obrázky
I v jediné místnosti, ve které sledujete pouze telefonistu bezpečnostní linky, se dá rozehrát neskutečně intenzivní drama. Známe hollywoodského představitele hlavní role.

Dánský thriller Tísňové volání (The Guilty) osobně považuji za jeden ze třech nejlepších filmů roku 2018. Intenzivní, napínavé, vygradované, skvěle zahrané, poutavě napsané a pevnou rukou zrežírované drama dočasně degradovaného policisty a nyní pracovníka tísňové linky, který odpoví na volání od unesené ženy. Když je hovor náhle přerušen, začíná po ženě a jejím únosci pátrat. S telefonem jako jediným nástrojem, obklopen stěnami kanceláře vstoupí hlavní hrdina do závodu s časem, aby zachránil ohroženou ženu. Zločin, který odkrývá, je naneštěstí mnohem větší, než se na začátku mohlo zdát. Pochvalu za odvedenou práci si zaslouží nejen talentovaný režisér Gustav Möller, ale taktéž Jakob Cedergren, jenž v hlavní roli doslova exceluje. Nicméně uvedené kvality patrně Hollywoodu a Američanům nestačí, proto se dočkáme remaku.

The Weinstein Company

Ano, žádný filmový diamant není Hollywoodu svatý, tudíž předělávku dostal na starosti režisér Antoine Fuqua, chlapík zodpovědný za akční hity Odstřelovač, Pád Bílého domu či Equalizer, případně za thrillery Training Day a Nejlepší z Brooklynu. Dozajista zručný filmař, který ale zpravidla těží z dynamické zápletky a přehršle akčních scén. Pakliže se však scénář bude držet originálu, hlavní hrdina se prakticky nehne z místnosti, tudíž o akční skopičiny se tentokrát Fuqua nebude moci opřít. Oporu ovšem bude mít v představiteli hlavní role, neboť z plátna prakticky nesleze Jake Gyllenhaal. Z toho máme určitě radost a trošku nás uklidňuje i fakt, že o scénář se postará Nic Pizzolatto, tvůrce Temného případu. Tak uvidíme, zda dozajista talentovaná hollywoodská trojice neudělá originálu ostudu.

Aby toho neměl Gyllenhaal málo, tak údajně se rýsuje další spolupráce s režisérem netrpělivě očekávané Duny Denisem Villeneuvem. Společně už v minulosti natočili snímky Zmizení a Nepřítel. Žádné podrobnosti zatím nebyly zveřejněny, ale projekt se údajně již chystá.

Zdroje: Collider, IW

Foto: The Weinstein Company

Galerie: 3

Tísňové volání: Američané zkusí v remaku zopakovat kouzlo napínavé evropské pecky | Fandíme filmu Tísňové volání: Američané zkusí v remaku zopakovat kouzlo napínavé evropské pecky | Fandíme filmu Tísňové volání: Američané zkusí v remaku zopakovat kouzlo napínavé evropské pecky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest