Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek

Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
"Zrušte Netflix!" Takovou reakci vyvolává kritiky ceněné drama o dospívání, které si odneslo režisérskou cenu z prestižního festivalu Sundance.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Kupříkladu známá herečka Tessa Thompson uvedla, že film je nádherný a neotřelým způsobem komentuje hypersexualizaci mladistvých dívek. Thompson ono pojítko mezi kritickými ohlasy a materiálem samotným nechápe.

Mnohdy se zdá, že se jedná o klasicky přepjaté ohlasy, které v některých případech nedávají příliš smysl. Těžko brát vážně námitky typu "film dává dětem špatný příklad", když snímek je na Netflixu označen jako 16+, tudíž není určen dětským divákům. Celá kauza vypadá při bližším zkoumání poněkud zbytečně a na mysl se derou myšlenky, že značná část horlivých kritiků Kočičky ani neviděla.

Souběžně s tím, jak je Netflixu vyčítán samotný obsah filmu, je tu ještě problematika jeho marketingu. Netflix dostal za uši už kvůli plakátu (náhledové fotce na Netlixu), na němž jsou jedenáctileté holčičky zachyceny ve vyzývavých tanečních pozicích. Tento plakát působil dojmem, že marketingové oddělení Netflixu buď snímek vůbec nepochopilo (nevidělo), popřípadě že se citlivé drama snaží prodat přes jakousi lacinou senzacechtivost. Plakát odsoudili i zastánci snímku. Sama režisérka v minulosti přiznala, že dokonce s odkazem na "ohavný" plakát (o jehož vzniku nevěděla) obdržela několik výhrůžek smrtí. Netflix posléze plakát upravil a omluvil se režisérce i divácké obci.

Zdroj: MW, SR, Variety, Variety II, Deadline

Foto: Netflix

« Předchozí kapitola

Galerie: 7

Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu Kočičky: Netflix čelí nařčení z nepřijatelné sexualizace náctiletých dívek | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest