Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru

Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Herečka si také pochvaluje, jak najmutí ženské scenáristky pomohlo prokreslit nejen ženské postavy, ale postavy obecně.

Sérii Rychle a zběsile se minimálně od šestého dílu předhazuje, že zákony fyziky jsou porušovány s takovou pravidelností, že je jen otázkou času, než Dieselova partička odletí až do vesmíru. Nedávno tajuplné náznaky Ludacrise mezi fanoušky vzbudily dojem, že by se to mohlo stát už v devátém filmu. Teď se zdá, že jeho tvrzení potvrdila také Michelle Rodriguez, představitelka Lety. Moderátoři SXM se jí zeptali, jestli poletí do vesmíru s Ludacrisem, na což odpověděla:

„Ale né, jak jste to zjistili?...Vidíte, co se stane, když má film dlouho odloženou premiéru a zapomenete na něj? Lidi začnou v zákulisí mluvit, věci se dostanou ven. Tohle nikdo neměl vědět… Ale co už...já [nepoletím do vesmíru], neměla jsem dostatečnou kliku na to, abych vyrazila do vesmíru. Ale měli jsme ženskou scenáristku a dopřáli v tomhle filmu hodně lásky [ženám]. Díky [režisérovi] Justinu Linovi jsme mohli věnovat trošku víc lásky a pozornosti holkám. A doufám, že ve výsledném filmu to bude znát.“

Dále se moderátoři doptávali, jak přesně ženská scenáristka Rychle a zběsile 9 změnila oproti předchozím filmům. Rodriguez vysvětlila, že v předchozích filmech byly ženské postavy dost jednorozměrné – Mia (Jordana Brewster) je matka, její scény se neustále točí kolem mateřství, Ramsey (Nathalie Emmanuel) je nová postava, která je mladá a atraktivní, tak se ji muži neustále pokoušejí balit. Letty (Rodriguez) je zase vždycky pouze naštvaná a drsná.

Tahle jednorozměrnost není podle Michelle přirozená a právě angažování ženské scenáristky pomohlo posílit ženské postavy. Navíc hrálo roli, že podobně jako ona nebo Vin Diesel má scenáristka reálnou zkušenost s tím, jak „hovoří ulice“, zatímco dosavadní scenáristé série Rychle a zběsile byli vesměs mládenci z vil v Beverly Hills, kteří lidi podobné hrdinům série Rychle a zběsile znali přinejlepším zprostředkovaně. Připomeňme, že v minulosti Rodriguez vyhrožovala, že pokud studio tvůrčí tým nedoplní ženskou scenáristkou, tak ságu opustí. Teď to vypadá, že když Universal jejímu požadavku vyhověl, tak to snad splnilo její očekávání.

Pokud jde o létání do vesmíru, tak stále můžeme spekulovat o tom, že jde ze strany herců o nějaký sofistikovaný žert na novináře, ve kterém po Ludacrisovi Rodriguez pokračuje. Anebo se skutečně poletí do vesmíru, jen se tam podívá omezené množství postav. Bude to nějak souviset s tryskáčem, který jsme viděli v traileru? Na tuhle odpověď si nejspíš ještě pár měsíců budeme muset počkat.

Devátý díl Rychle a zběsile režíruje Justin Lin, scénář napsal Daniel Casey. V hlavních rolích se představí Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John Cena, Finn Cole, Anna Sawai a Vinnie Bennett. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 2. 4. 2021.

Galerie: 6

Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Michelle Rodriguez potvrzuje, že se poletí do vesmíru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest