Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu

Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Zendaya hovoří o tom, jak se jí hrálo s Timothée Chalametem a režisér Villeneuve prozradil, co si myslí o verzi Duny od Davida Lynche.

Pokud se současný stav vlivem koronavirové krize nezmění, nová filmová adaptace ikonické Duny se k nám se svou prosincovou premiérou pomalu ale jistě blíží. Především v poslední době se k fanouškům tudíž díky propagační kampani dostávají pravidelné dávky nových materiálů, zejména ve formě fotek. Aktuálně se na světlo světa dostala další sada, která přináší hned několik zajímavých záběrů.

Velké části z nich dominuje ústřední postava Paula Atreida (Timothée Chalamet), kterému v jednom případě sekunduje jeho matka Jessica (Rebecca Ferguson), vůdce domorodého národa Fremenů Stilgar (Javier Bardem) a mladá Fremenka Chani (Zendaya). Na další fotografii pak lze po Paulově boku spatřit vůdkyni vlivné organizace Bene Gesserit, Gaius Helen Mohiam (Charlotte Rampling). Asi nejzajímavější pohled nabízí poslední nová fotka, která ukazuje impozantní záběr na gigantickou armádu vesmírného rodu Harkonnenů. Kompletní sadu nových fotek naleznete v galerii.

V posledních několika dnech jsme se mohli dočkat také několika střípků z rozhovorů s tvůrci a herci. Herečka Zendaya se rozpovídala o herecké chemii s Timothéem Chalametem. O svém hereckém kolegovi prohlásila, že je velmi talentovaný, přičemž jí údajně již od začátku práce na filmu přišlo, jakoby ho znala od mala, přičemž se z nich podle všeho stali výborní přátelé.

Režisér Denis Villeneuve se nakonec rozhodl vyjádřit ke starší adaptaci Duny od režiséra Davida Lynche z roku 1984. Ačkoliv je Villeneuve dle svých slov Lynchovým fanouškem, k jeho zpracování nechová zcela pozitivní pocity. Ve snímku se údajně dá nalézt spousta skvělých prvků, s jinými však již není tolik sžitý. Ve výsledku je s filmem spokojen pouze napůl. Při tvorbě své verze tedy myslel na to, že původní předloha Franka Herberta stále potřebuje filmovou adaptaci, která ale tentokrát přinese jiný přístup.

Režíruje Denis Villeneuve, scénář napsal Eric Roth. V hlavních rolích hrají Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Zendaya, Jason Momoa, Josh Brolin, David Dastmalchian Chang Chen a Javier Bardem. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 17. 12. 2020.

Zdroje: Empire I, II; DiscussingFilm

Galerie: 10

Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu Duna: Nové fotky fanoušky lákají na masivní vesmírnou armádu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu