Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu

Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 6 obrázků
Neeson počítal s tím, že 96 hodin pofrčí takřka okamžitě na video/dvd.

V roce 2008 spatřil světlo světa drsný akční thriller 96 hodin, v němž Liam Neeson zachraňuje život své dceři s tváří Maggie Grace. Snímek natočil francouzský režisér a kameraman Pierre Morel, přičemž nakonec jsme se dočkali celé trilogie. Jednička navíc ukázala, že Neesonovi ultradrsňácká póza nadmíru svědčí. Sympatický Severní Ir však zprvu nevěřil, že by 96 hodin mohlo i přes nevelký pětadvacetimilionový rozpočet finančně uspět. Neeson se v rozhovoru pro Entertainment Weekly svěřil, že materiál vnímal spíše jako direct-to-dvd. Scenáristovi Robertu Kamenovi prý řekl: "Svižný krátký evropský thriller, to by mohlo zafungovat na několik týdnů ve Francii a pak směr fyzické nosiče. Jenže film ve Francii zabodoval. Následně jsme jej poslali do Jižní Koreje a zadařilo se mu i tam."

Postupně se začalo šeptandou šířit, že je 96 hodin solidní akční jednohubka, což se posléze odrazilo i na tržbách (obzvláště ve Spojených státech), které překročily metu 226 milionů dolarů. Sám Neeson oceňuje, že se ze snímku vyklubala slušná trvalka, na kterou se hojně chodilo několik týdnů. Úspěchu dopomohl i zvládnutý marketing, když Foxové narychlo sestříhali pár povedených upoutávek a nasadili je v rámci sportovních přenosů. To byla údajně trefa do černého.

Pravdou je, že dvojka a trojka se nemohou co do kvality jedničce rovnat. Režisér (a patlal) Olivier Megaton měl však tu kliku, že značka se chytla a dvojka utržila těžko uvěřitelných 376 milionů dolarů, když tentokrát více přisypaly neamerické trhy. Trojka už zpracováním doslova jela na výpary, ale i tak se přehoupla přes 326 milionů celosvětově. A z Neesona se stal na stará kolena filmový drsňák číslo jedna.

Zdroj: EW

Foto: 20th Century Fox

Galerie: 7

Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu Liam Neeson čekal, že 96 hodin bude propadák, film z něj na stará kolena udělal akční hvězdu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest