Black Panther: Budoucnost značky zatím není na pořadu dne

Black Panther: Budoucnost značky zatím není na pořadu dne | Fandíme filmu
Marvel Studios
V Disneym aktuálně řeší především důstojné uctění památky zesnulého Chadwicka Bosemana. Pomalu se však vynořují otázky o tom, co se značkou bude dál.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

S tím, jak se filmové osobnosti loučili se zesnulým Chadwickem Bosemanem, se postupně víc a víc ukazovalo, jak málo lidí vědělo o jeho zdravotních problémech. The Hollywood Reporter uvádí, že kromě rodiny byli s hercovou rakovinou (v různé míře detailů) obeznámeni pouze jeho agent Michael Greene, produkční partner Logan Coles, osobní trenér Addison Henderson a režisér snímku 42 Brian Helgeland. Nikdo spojený s Black Pantherem o situaci nevěděl a herec byl ještě asi týden před svojí smrtí přesvědčený o tom, že nemoc překoná, v září začne natáčet nový film a během podzimu se dokáže dostat zpátky do prvotřídní kondice, aby příští rok v březnu mohl začít natáčet Black Panthera 2.

To se pochopitelně nestane a The Hollywood Reporter se začal zajímat o to, co to znamená pro budoucnost značky. Sympatickou zprávou je, že podle zákulisních zdrojů to v tuhle chvíli nikdo neřeší. Zaměstnanci studia Disney oplakávají zesnulého kolegu, řeší se, jak nejlépe uctít jeho památku a obchodní budoucnost mnohamilionového byznysu je prozatím odsunutá na druhou kolej. Magazín dále uvádí, že se s postavou T‘Chally opět počítalo vedle Black Panthera 2 i do několika dalších filmů, podobně jako si v minulosti odskočil do Občanské války, Infinity War a Endgame.

THR připomíná to, jak se s kolegou loučil režisér Ryan Coogler, který uvedl, že poslední rok strávil tím, že pro Bosemana psal slova (tedy scénář Black Panthera 2), která už nikdy nevysloví. Co dál? John Kani, představitel T‘Chaky, T‘Challova otce, vzpomíná na to, že Chadwick při natáčení prvního Black Panthera osobně dbal na to, aby snímek byl co nejdokonalejší, protože byl přesvědčený o tom, že pokud Black Panther propadne, stejná příležitost se dlouho nebude opakovat. Hollywood by se zalekl vyrábět další mnohasetmilionový film plný černošských herců, černošských témat a africké kultury. Lze tedy věřit tomu, že ani sám Boseman by nechtěl, aby příležitost zůstala ležet ladem a přál by si, aby Black Panther pokračoval. A co si budeme namlouvat, v Hollywoodu jsou peníze až na prvním místě, takže Disney v žádném případě nenechá miliardovou značku na pokoji.

Navíc, jak už bylo řečeno, kvůli tomu, že Black Panther není samostatná jednotka, ale širší součást filmového marvelovského universa, tak by ani příliš nešlo na něj zkrátka zapomenout a už jej nezmiňovat. Samostatný film se možná odloží, některé další marvelovky možná budou muset měnit scénář, ale Black Panther bude pokračovat. Jak? Podle pozorovatelů, které The Hollywood Reporter vyzpovídal, jsou tu dvě varianty.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest