Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše

Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu
Memento Films
Zobrazit dalších 9 obrázků
Nový snímek režiséra Gumy se ukazuje v kraťoučkém teaseru, jenž představuje ústřední mouchu.

Málokterý současný evropský tvůrce je tak úzce spjatý s filmovými bizarnostmi, jako francouzský režisér Quentin Dupieux známý také pod přízviskem Mr. Oizo. Jeho komedie Pozor na oči!, Steak nebo Realita mají svoji neskutečně unikátní atmosféru a osobitý styl. Kultovní bizarnost Guma se pak zapsala do dějin kinematografie a dodnes se pouští na řadě festivalů a v klubových kinech jako lahůdka pro lovce filmových podivností. Vévodí spoustě žebříčků nejzvláštnějších filmů, a to zcela právem. Film o pneumatice se jen tak nevidí a Quentin Dupieux navíc netočí céčkové slátaniny. Se svými filmy to myslí smrtelně vážně a často jim vdechne i nějakou tu hlubší myšlenku, nebo alespoň propracovaný (jakkoliv svébytný) smysl pro humor. Fanoušci se mohou radovat, přichází Quentinův další snímek. Tentokrát o obří mouše.

Mandibles, film, v jehož centru je obří moucha, je popisován jako „divoký a surrealistický film (road movie)“ a „naprosto jedinečná komedie,“ která je o přátelství, velkých snech, a ještě větších katastrofách. „Když prostoduší přátelé Jean-Gab a Manu najdou gigantickou mouchu uvězněnou v kufru automobilu, rozhodnou se ji trénovat v naději, že vydělají tunu peněz,“ to je prosím zápletka. V hlavních rolích se objeví David Marsais, Grégoire Ludig, Adèle Exarchopoulos a India Hair.

Film má premiéru v září na filmovém festivalu v Benátkách. Do francouzských kin půjde následně 2. 12. 2020. Venku je i kraťoučký teaser, jenž představuje ústřední mouchu. Za pár dní, až vyjdou festivalové recenze, budeme moudřejší, zda jde o originální a zároveň kvalitní dílo, či jen bizarní jednohubku. V galerii se můžete podívat na kultovní Gumu.

Zdroj: Bloody-disgusting

Galerie: 10

Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu Mandibles: Proslulý francouzský tvůrce filmových bizárů natočil snímek o obří mouše | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest