Už i Tetris se dočká svého filmu

Už i Tetris se dočká svého filmu | Fandíme filmu
Ubisoft
Zobrazit další 2 obrázky
Pakliže vás zajímá historie videoherních klasik, zřejmě se máte na co těšit.

Britský herec Taron Egerton nás minulý rok potěšil ztvárněním Eltona Johna v hudebním dramatu Rocketman a evidentně se mu v životopisném žánru zalíbilo. Tentokrát však nepůjde o hudební historii, jelikož si střihne Henka Rogersa, chlapíka stojícího za videoherní klasikou Tetris. Notoricky známá hra spatřila světlo světa v roce 1984 a v průběhu následujících let se stala jednou z nejslavnějších hříček všech dob. Snímek Tetris natočí režisér Jon S. Baird, zodpovědný za životopisnou dramedii Stan a Ollie, a vše se bude točit kolem komplikovaného vývoje, respektive patrně kolem boje o distribuční práva a herní licenci. V centru dění bude Rogers, nizozemský herní designér, jemuž se podařilo zajistit si práva na distribuci Tetrisu na herních konzolích a posléze si licencoval i značku jako takovou. Hru původně vyvinul Rus Alexej Pažitnov, leč do studenoválečné právní tahanice se přimíchal i mediální magnát Robert Maxwell.

Paramount Pictures

Produkční práce by měly započít letos v září, když na place budou samozřejmě zavedena přísná bezpečnostní a zdravotní opatření. Rovněž bylo řečeno, že v hereckém ansámblu se vyjma Egertona objeví ještě jedna velká hollywoodská hvězda. Uvidíme, koho se tvůrcům podaří nakonec ukecat. Námět nezní úplně špatně, tak snad se Egertonovi opět zadaří a strašidelně zpackaný Robin Hood z roku 2018 bude definitivně zapomenut.

Zdroj: ScreenRant

Foto: 20th Century Fox

Galerie: 3

Už i Tetris se dočká svého filmu | Fandíme filmu Už i Tetris se dočká svého filmu | Fandíme filmu Už i Tetris se dočká svého filmu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu