The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem

The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
The Flash je klíčovým snímkem pro budoucnost DC filmů. Otevírá se multiversum, ve kterém se mohou hrdinové libovolných filmů či seriálů setkat.

Další z filmů, který měl prezentaci na noční akci DC Fandome, byl The Flash. Scenáristka Christina Hodson, režisér Andy Muschietti, producentka Barbara Muschietti a představitel hlavní role Ezra Miller se na dálku spojili a něco málo nám před začátkem natáčení o chystaném snímku prozradili.

Nesměly chybět tradiční zdvořilosti: Andy Muschietti nemá problém plynule měnit žánry a střídat humorné scény s dramatickými. Je to to vnímavý tvůrce, který dokáže najít srdce příběhu. Scénář skvěle zachytil podstatu Barryho Allena a Ezra Miller byl zrozený k tomu, aby jej ztvárnil. Pojďme ale k tomu podstatnému.

The Flash je film o cestování v čase. Jak většina čtenářů asi ví, Barrymu v útlém věku zabili mámu a jeho táta za to byl chybně odsouzený k vězení. Barry se pokusí cestovat v čase do minulosti a tyhle křivdy napravit. Při tom se však pochroumá časoprostorové kontinuum a věci se vyvíjejí úplně jinak, než by Barry očekával.

Otevírá se cesta do paralelních realit a The Flash se stává zcela klíčovým filmem pro další vývoj DC, protože oficiálně otevírá multiversum. Od téhle chvíle se libovolné postavy z libovolných DC filmů mohou teoreticky setkat. Vše je dovoleno, vše je vzájemně provázáno. Zároveň ale není problém vytvářet zcela samostatné příběhy. Když nějaký filmař touží po autonomii, tak se jeho film prostě zasadí do paralelní reality a s jakýmkoliv navazováním na jiné superhrdiny si vůbec nemusí dělat starosti.

V rámci DC Fandome také kreativní šéf DC Jim Lee, šéf DC Films Walter Hamada a strůjce Arrowerse Greg Berlanti hovořili o možnostech multiversa. Hamada při tom vysvětlil, že odteď opravdu není v případě potřeby vyprávět libovolný příběh z jiných světů (v komiksech tzv. „Elseworlds“). Obvykle se budou příběhy odehrávat v jednom světě, ale pokud správný filmař přijde se správným námětem, studio Warner jej nebude nutit, aby svůj příběh zasadil k ostatním DC hrdinům, klidně jej může zcela odříznou. Dobrým příkladem takového příběhu je třeba loňský Joker nebo The Batman, kterého uvidíme příští rok. Nadále by každopádně podobné bokovky měly být spíše něco výjimečného. V současnosti už se chystá nějaký další odříznutý projekt, nicméně Hamada zdůraznil, že to není mezi fanoušky populární Superman: Rudá hvězda.

Na závěr se ještě podívejte do galerie, kde najdete vůbec první artworky ke snímku The Flash. Na jednom z nich po boku Flashe viditelně vystupuje Batman v podání Michaela Keatona. Nový kostým, který má Flash na sobě, pro něj vytvořil Batman. A malá perlička na konec: V Justice League rychlému hrdinovi všichni říkali zkrátka Barry. V Batman v Superman sice Lex Luthor měl na Barryho založenou složku nadepsanou jako „meta_human_alpha_FL“, avšak poprvé Barry slyšel a použil označení „Flash“, když v rámci crossoveru cestoval do televizního seriálu Flash, kde před ním označení použil seriálový hrdina v podání Granta Gustina. Tohle by tedy měla oficiálně být cesta, kterou Barry získal svou hrdinskou přezdívku.

Zdroj: DC FanDome

Galerie: 6

The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem | Fandíme filmu The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem | Fandíme filmu The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem | Fandíme filmu The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem | Fandíme filmu The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem | Fandíme filmu The Flash: První obrázky ukazují setkání s Keatonovým Batmanem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest