Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál

Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 5 obrázků
Hvězdné války už delší dobu slibují, že pořádně rozmyslí svou další budoucnost. Šéfka studia naznačila, že už se nebudeme motat kolem Skywalkerů.

Budoucnost Star Wars je obestřená mlžným oparem. Víme, že se připravuje několik seriálů, ale jak to bude v kině, to je minimálně pro veřejnost neznámá informace. A možná i pro samotné studio Lucasfilm. Reportér magazínu The Wrap šéfce studia Kathleen Kennedy připomněl, že po premiéře Vzestupu Skywalkera zástupci studia hovořili o tom, že teď naplánují, co budou dělat se značkou dál. Uplynulo nějakých osm měsíců, a tak se novinář legitimně přeptal, zda už je tedy konečně něco naplánováno.

Na to Kennedy odpověděla, že jde o kontinuální proces. Když Hvězdné války přebírala, tak už měl George Lucas rozjednanou spolupráci s Markem Hamillem, Carrie Fisher a Harrisonem Fordem. Bylo třeba dokončit ságu rodu Skywalkerů a na to se v Lucasfilmu soustředili. Teď se vedení firmy snaží přijít na to, co bude dál. Konkrétně Kennedy zmínila, že dosud Star Wars filmy řešily velice krátký časový úsek, i když napříč knížkami či videohrami už se svět Hvězdných válek rozpíná napříč asi 25 tisíci lety. Proto se v Lucasfilmu snaží zastavit, skutečně vstřebat Lucasův rozsáhlý výtvor, a pak teprve přemýšlet o tom, kam se dál vypravit. Přesně tohle se prý také v posledních měsících dělo a zároveň se špičky studia scházely s nejrůznějšími filmaři a herci. Velká část současných tvůrců na Hvězdných válkách vyrůstala, a tak má studio příležitost vyzkoumat, kdo z nich chce být součástí značky a co jí mohou nabídnout.

Taková odpověď může budit naděje i obavy. Na jednu stranu se asi žádný fanoušek nebude zlobit na to, že se v Lucasfilmu snaží všechno opravdu detailně rozmyslet. Na druhou stranu, tohle už tu bylo. Nejen po premiéře Vzestupu Skywalkera, ale třeba už také loni v létě, kdy rovněž zástupci Lucasfilmu hovořili o tom, že se snaží rozvrhnout, co vlastně bude se značkou dál. Jistě, natáčení filmů je živý proces. Na každý další snímek nějak reagovali diváci a kritici, u každého dalšího filmu společnost Disney (majitel Lucasfilmu) analyzuje úspěch či neúspěch a následně na základatě toho vznáší na Lucasfilm svoje požadavky. Vedle toho udeřila pandemie koronaviru a jakékoliv plánování je teď o to složitější. Nicméně i tak se nejde zbavit pocitu, že Lucasfilm při mapování další hvězdné budoucnosti tápe už nějak dlouho. Ale kdo ví, třeba jen studio v tuhle chvíli nemá potřebu odkrývat svoje karty.

Tomu ostatně nasvědčuje i prostý fakt, že nějaké minimální plány existovat prostě musí. Studio má stanovenou premiéru dalšího filmu na Vánoce 2023 (před koronou to bylo na Vánoce 2022) a zrovna u Star Wars nezní příliš pravděpodobně, že by svůj další snímek naservírovaly divákům z voleje, bez většího plánování. Tady je nějaká delší příprava jednoznačně potřeba. V tuhle chvíli víme, že film pro Lucasfilm chystá režisér Taika Waititi spolu se scenáristkou Krysty Wilson-Cairns, tak uvidíme, zda to bude jakýsi osamocený snímek na zaplnění překlenovacího období, anebo už Waititiho film bude první částí nějaké nové, kompaktní éry příběhů z předaleké Galaxie.

Zdroj: The Wrap

Galerie: 6

Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál | Fandíme filmu Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál | Fandíme filmu Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál | Fandíme filmu Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál | Fandíme filmu Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál | Fandíme filmu Star Wars: Studio Lucasfilm řeší, co se značkou dělat dál | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest