Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku

Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 8 obrázků
Rozsáhlé preview odhalilo další podrobnosti o filmu. Podle kaskadérů a Pattinsona nic podobného dosud nevzniklo a už asi ani nikdy nevznikne.

Čas do premiéry Tenetu se krátí. Do našich kin snímek dorazí už 27. 8. a my se konečně dozvíme, jak přesně budou fungovat všechny ty hrátky s časem, které si pro nás Christopher Nolan přichystal. Společně s tím, jak mezinárodně do kin vstupuje obnovená premiéra sci-fi Počátek, se nicméně prozatím promítalo alespoň desetiminutové preview a fanoušci online odhalují, co preview o snímku prozradilo.

O ději je toho stále známo jen málo. Už z dřívější doby víme, že je film zasazený do světa špionáže a tajných identit, kam hrdina vstupuje jako nováček. Dosud byla postava Johna Davida Washingtona označovaná jako „Protagonista“ a to se ani v preview nijak nezměnilo. Vedle Washingtona je vyzdvihován Kenneth Branagh. Ten by snad měl ve snímku hrát naopak antagonistu a vypadá to, že si své scény krade pro sebe. I když Nolan natočil akční velkofilm s mezinárodním měřítkem, zásadní roli bude hrát rodina a osobní příběhy ústředních postav. A klíčovým prvkem celého Tenetu je časová inverze, což je podle všeho skutečná vědecká teorie, nikoliv holý výmysl filmařů.

Pokud se celá věc hodně zjednoduší, pak časová inverze v zásadě způsobuje to, že je entropie konkrétního objektu obrácena a ten pak relativně k nám běží v čase zpátky. V traileru jsme tak mohli vidět nejrůznější couvající dopravní prostředky nebo chytání kulek do hlavně. Fascinující je, jak se takové scény natáčely. Herci totiž museli všechny scény s časovou inverzí přehrát dvakrát Jednou normálně a jednou pozpátku. Christopher Nolan totiž již tradičně trval na maximálním možném důrazu na praktické efekty.

Ve starším článku jsme rozebírali, že má Tenet méně trikových záběrů, než většina romantických komedií. Preview dále doplnilo, že se ve filmu vůbec nepoužívala zelená plátna, opravdu skoro všechno se točilo prakticky (digitální triky slouží hlavně k umazání jistících lan a podobně) a na skutečných lokacích, nikoliv v ateliérech. Kaskadéři o snímku řekli, že nikdy před tím nic podobného netočili a podle Roberta Pattinsona nic podobného v historii kinematografie zatím nevzniklo a dle hercova soudu se ani nikomu nepodaří nic podobného zopakovat.

V galerii na vás čeká další porce nových plakátů.

Tenet je akční velkofilm ze světa mezinárodní špionáže. Režisér Christopher Nolan jej natáčel v sedmi různých zemích světa na kamery IMAX a má jít o jeho nejambicióznější projekt. V hlavních rolích se představí John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel či Clémence Poésy. Hudbu skládá Ludwig Göransson. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 27. 8.  

Zdroje: Screenrant I, II, Movieweb

Galerie: 9

Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu Tenet: Všechny scény se točily dvakrát - Normálně a pozpátku | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest