Disney plánuje po Mulan uvést další filmy rovnou na internet

Disney plánuje po Mulan uvést další filmy rovnou na internet | Fandíme filmu
Marvel Studios
Bude marvelovka Black Widow uvedená v den premiéry rovnou na internetu?

Tohle je v posledních dnech velké téma. My uvidíme Mulan 4. 9., stejně jako velká část světa. Ve velké části USA ale kina stále nefungují, a tak tam Disney nabídne snímek prostřednictvím svojí služby Disney+. Udělá to skrze iniciativu Premier Access. To znamená, že Mulan samozřejmě dříve či později bude pro všechny předplatitele služby dostupná, tak jako jiné Disneyho filmy. Avšak pokud si uživatel ke snímku zaplatí „Premier Access“, smí na Mulan koukat už v září.

Když to Disney v rámci konference pro akcionáře oznamoval, tak samozřejmě tvrdil, že jde o jednorázovou a výjimečnou záležitost zapříčiněnou uzavřenými kiny. Jedním dechem však zástupce společnosti dodával, že se tahle varianta zkrátka zkusí a uvidí se, jak na ni bude publikum reagovat. To si internetoví komentátoři okamžitě vyložili tak, že je Disney připravený uvést v případě úspěchu experimentu i další filmy online. Ale černé na bílém jsme to neměli

To do jisté míry stále platí, ale teď už jsme k potvrzení docela blízko. Několik uživatelů Disney+ zkusilo zapříst textový chat s online asistenty služby a z některých asistentů se podařilo vypáčit více či méně přímé potvrzení, že u služby Premier Access se počítá s tím, že někdy v budoucnu skrze ni budou uvedeny i další filmy vedle Mulan.

Co konkrétně by to mohl být za filmy? Jen do konce roku Disney má v hamonogramu ještě Kingsmana: První misi, Rodinu na baterky, Smrt na Nilu, Black Widow, Deep Water, Duši, West Side Story a Únikovou hru 2. Kingsman, Smrt na Nilu, Deep Water a Úniková hra nejsou rodinné filmy. U West Side Story si Spielberg jistě vydupe, že film musí být uvedený v USA do kin. Ale ten zbytek? Budou Rodina na baterky, Black Widow nebo Duše ještě letos dostupné (alespoň v části světa) online? To závisí na několika věcech: Na tom, jaká v dané době bude pandemická situace. Na tom, s jakým úspěchem či neúspěchem se setká Mulan. A na tom, jak velké bude v jejím případě pirátství. Tak či tak má Disney připravený nový model distribuce, a pokud zavětří peníze, tak jej využije.

Zdroj: Murphys Multiverse

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest