Jurský park: Tvůrci odhalují, jak se vyrábí dinosauří "hromádka"

Jurský park: Tvůrci odhalují, jak se vyrábí dinosauří "hromádka" | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Triceratops na skladě nebyl, tak se musela "bábovička" uplácat jinak.

Jurské frančíze se v posledních letech daří, když oba Jurské světy zaznamenaly divácký úspěch. V chystané trojce Jurský svět: Nadvláda se vrátí postavy z původní trilogie, přičemž by nemělo jít o žádné cameo, ale o poctivou porci minut před kamerou. Těšit se můžeme na Lauru Dern, Jeffa Goldbluma a Sama Neilla, přičemž poslední jmenovaný nedávno fanoušky ujistil, že "trio z parku" sehraje ve filmu zásadní roli. A mluvíme-li o původním Jurském parku, dozajista si pamatujete scénu, v níž se řeší "hromádka" dinosauřích výkalů. Vzhledem k tomu, že Steven Spielberg neměl k dispozici živá prehistorická monstra, musel vyřešit dinosauří "nálož" nějak jinak.

Scéna sama o sobě patří k těm legendárním, když zejména hláška Iana Malcolma "That is one big pile of sh*t" zlidověla a paleobotanička Ellie Sattler si bezpochyby "ruční sondu" taktéž užila. Producent Gerald R. Molen v rozhovoru pro magazín Vulture objasnil, jak tvůrci obří hromadu exkrementů vytvořili. Jedná se o směs bláta, hlíny, slámy a kvůli dosažení ideální textury bylo vše potřeno medem, aby se podařilo nalákat hmyz. Hromádky výkalů ostatně provázely sérii i později, neboť kupříkladu ve trojce hledali hlavní hrdinové satelitní telefon v zapáchajícím spinosauřím dárečku.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Universal Pictures

Jurský park

09.06.1993 | USA
Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Jurský park: Tvůrci odhalují, jak se vyrábí dinosauří "hromádka" | Fandíme filmu Jurský park: Tvůrci odhalují, jak se vyrábí dinosauří "hromádka" | Fandíme filmu Jurský park: Tvůrci odhalují, jak se vyrábí dinosauří "hromádka" | Fandíme filmu Jurský park: Tvůrci odhalují, jak se vyrábí dinosauří "hromádka" | Fandíme filmu Jurský park: Tvůrci odhalují, jak se vyrábí dinosauří "hromádka" | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest