Box Office: Interstellar připravuje Čínu na Tenet

Box Office: Interstellar připravuje Čínu na Tenet | Fandíme filmu
RLJE Films
Čína dohání americké resty, zatímco David Ayer a Shia LaBeouf si spravují reputaci se syrovým krimi thrillerem.

Jedničkou víkendu v Číně se protentokrát stalo válečné drama 1917. Film tam utržil 5,16 milionů dolarů, což by bylo za normální situace opravdu slabé. Nějakou výraznou výdrž očekávat nemůžeme, už z toho důvodu, že starý americký import začne postupně nahrazovat čerstvá čínská produkce. Nejlépe si tak vedl Dolittle, který v Číně začal jako úplně první a s premiérou 5 milionů utržil doposud po 17 dnech 16 milionů. Nezapadla ani obnovená premiéra Interstellaru a tohle sci-fi tam utržilo po týdnu dodatečných 11,5 milionu dolarů. Příští týden nás čekají Mizerové navždy a první Harry Potter, který by se potenciálně mohl stát třetím filmem, který překoná díky znovunasazení 1 miliardu globálně. Zatím se to podařilo Star Wars: Skryté hrozbě a Jurskému parku

Greenland: Poslední úkryt odstartoval tento víkend ve Francii a běží už ve 485 teritoriích, ze kterých má 1,25 milionu. Příští víkend ho vykopne dalších 11 zemí. Jižní Korea potom stvořila během koronavirové pandemie dva velké hity. Train to Busan Presents Peninsula je sequel hororu Vlak do Pusanu z roku 2016, který dokázal nastřádat jen z domoviny 25 milionů. Akční Deliver Us From Evil o hitmanovi a jeho poslední problematickém kontraktu má už 11 milionů dolarů.

V USA zažívá obří úspěch David Ayer s jeho novým syrovým krimi dramatem The Tax Collector. To odstartovalo ve 129 dostupných amerických kinech s 317 000 dolary a proniklo minimálně do prvních pětek na většině VOD služeb včetně Amazonu. Konkurence ale není slabá. HBO dominuje film Setha Rogena American Pickle, na Disney+ se potom dostal dokument Howard o hudebníkovi Howardu Ashmanovi, který stal za mnoha Disneyho muzikály. Netflix potom umisťuje mezi nejžhavější novinku film Work It se Sabrinou Carpenter. Na FandangoNow se pořád na jedničce udrželo drama The Secret: Dare to Dream s Katie Holmes. I ten Amazon je ale dost divoký. Vrchol stále okupuje Costnerův seriál Yellowstone, z filmů The Secret Garden, Největší showman, Trollové 2 a Red 2.

Zdroj: Forbes

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest