Netflix chce vlastní rodinný velkofilm ve stylu Harryho Pottera či Star Wars

Netflix chce vlastní rodinný velkofilm ve stylu Harryho Pottera či Star Wars | Fandíme filmu
Warner Bros.
Streamovací gigant by rád vytvořil rodinný film, kterému by se podařilo nalákat velkou masu lidí všech věkových kategorií.

Netflix se v posledních letech ve velkém snaží rozšířit svou původní filmovou tvorbu a především díky ochotě utratit nemalý peníz mu to relativně vychází - na svém kontě má totiž jak populární blockbustery, tak i výborně hodnocené oscarovky, které posbíraly hromadu cenných sošek. Jedna věc jeho portfoliu přece jenom poměrně citelně chybí - snímky pro celou rodinu, které by dokázaly nalákat skutečné masy. 

Velká část filmové tvorby je totiž v tuto dobu obecně zaměřena buď na dospělé nebo dospívající publikum. Na seriálovém poli streamovací gigant rodinně střižených projektů nabízí hned několik, na tom filmovém se mu však dosud příliš nedařilo. Společnost si toho je každopádně vědoma a nyní v tomto ohledu odhalila své budoucí plány.

Podle slov Tenda Nagendy, viceprezidenta pro původní filmovou tvorbu, v Netflixu v současné době panuje snaha o vznik dobrodružně střižených filmů vhodných pro rozsáhlou škálu diváků. Netflix si představuje, že v ideálním případě vznikne něco podobného prvním Star Wars, prvním dvěma Harrym Potterům či sérii Jumanji. Jednoduše hrané rodinné fantaskní snímky disponující spektáklem, které dokáží přilákat široké publikum.

Přesněji by pak měly být podporovány především neotřelé a originální nápady, které nevychází z žádných předešlých děl - Nagenda jmenovitě zmínil George Lucase a Star Wars a sestry Wachowské se sérií Matrix. Jednoznačně se jedná o ambiciózní plán, který nebude lehké naplnit. Pokud by však měl někdo dosáhnout úspěchu, pak je to nejspíše právě Netflix - již v minulosti totiž dokázal, že se nebojí svěřit svou důvěru a finance novým tvůrcům.

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest