Ryan "Deadpool" Reynolds spustil iniciativu na podporu menšin ve filmovém průmyslu

Ryan "Deadpool" Reynolds spustil iniciativu na podporu menšin ve filmovém průmyslu | Fandíme filmu
Columbia Pictures
Tréninkový program nazvaný Group Effort si dává za cíl poskytnout kýžené zkušenosti z natáčení znevýhodněným tvůrcům z rozličných menšin.

Hollywoodem v posledních letech otřásá celá řada témat, asi nejvíce však filmovým průmyslem v současnosti hýbe snaha o zlepšení reprezentace skupin, které se doteď ve filmu obecně netěšily dostatečnému zastoupení, a to jak před tak i za kamerou - ať už se bavíme o ženách, rasových a sexuálních menšinách či jiných. K předmětu se v poslední době vyjadřovala celá řada osobností - nedávno například herec Anthony Mackie, který vytýkal nedostatečnou rasovou diverzitu Marvelu.

Nově se pozornost  v tomto ohledu obrátila na dalšího populárního herce - Ryana Reynoldse. Ten je divákům obecně známý především díky své ikonické roli Deadpoola, ve které se notoricky nebojí dělat si legraci i z vážných a kontroverzních témat. V otázce nedostatečného zastoupení minorit od něj však tentokrát žádné vtipy čekat nemůžeme, spíše naopak. 

Reynolds se proti problému totiž rozhodl zakročit a ohlásil, že zakládá vlastní iniciativu na podporu aspirujících filmařů z menšin s názvem Group Effort. Ta ponese formu tréninkového programu, který se bude snažit znevýhodněným tvůrcům usnadnit přístup ke zkušenostem z filmového placu. Pro podzimní natáčení svého nového snímku Reynolds vybere mezi 10 a 20 praktikanty, kterým herec z vlastního platu uhradí pobyt a náklady za cestování, aby se na natáčení mohli učit od profesionálních filmařů a získali zkušenosti, které jim pomohou v budoucí kariéře.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu