Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny

Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 11 obrázků
Režiséři a scenáristé mají dva odlišné názory na zapeklité téma.

Epické finále Infinity ságy Marvel filmů Avengers: Endgame nám přineslo opravdu nabušený konec. Obrovská bitva hrdinů s Thanosem vyvrcholila hrdinskou smrtí Iron Mana, ale pomyslnou třešničkou na dortu bylo až cestování časem s Captainem Americou. Hrdina byl vyslán do minulosti vrátit kameny nekonečna, ale zpět se už nevrátil. Na zbytek týmu čekal u jezera jako stařík a s mladými léty za sebou. Prožil poklidný život se svou láskou Peggy Carter a svůj štít předal dál. Jak to přesně bylo s cestováním časem? A dočkáme se někdy vysvětlení?

Názory na detaily okolo cestování časem se liší. Režiséři filmu bratři Russoové si stojí za tím, že byla vytvořená nová alternativní realita. „Když se Captain America vrátí do minulosti, vytvoří alternativní realitu. Existoval v nové realitě, ve které je druhý Captain America zamrzlý v ledu. Pokud stvořil novou realitu, musel použít Pymovy částice, aby se vrátil zpět do své reality za našimi hrdiny, ale to je příběh na někdy jindy,“ tvrdí Joe Russo. Podle něho tak Steve Rogers, jehož hrdinové spatřili jako staříka u jezera, nežil ve stejné realitě jako oni a musel cestovat pomocí částic Hanka Pyma.

Scenáristé Christopher Markus a Stephen McFeely jsou jiného názoru. „Tohle je naše teorie. Nejsme experti na cestování časem, ale Prastaří tvrdí, že když dáte pryč kameny nekonečna z vaší reality, vytvoříte novou. Steve Rogers se pouze vrátil v čase, takže novou realitu nevytvořil. Odmítám tvrzení, že Steve přichází z alternativní reality. Věřím, že je pouze období odm roku 1948. kdy jsou ve světě dva Steveové. A po většinu času je jeden z nich zamrzlý v ledu.“ S kterou teorií souhlasíte? S režiséry, nebo scenáristy.

Ať je to kdokoliv, podle herce Captaina Americi samotného, Chrise Evanse, se nemusíme bát, jednou nás čekají odpovědi. „Víte, nejsem si jist, zda vám mohu dát odpovědi. Je to trapné, ale zeptejte se scenáristů. Podívejte, rozumím, že je spousta otázek ohledně cestování časem, ale jestli jsem se o Mavelu něco naučil, tak to, že nenechají žádný kámen neotočený. Opravdu ne.“ Na definitivní odpovědi si tak budeme muset počkat.

Na další fanouškovskou otázku scenáristé odpověď naštěstí mají. Ve filmu Captain America: Návrat prvního Avengera navštíví Steve Rogers starou Peggy Carter, která mu povypráví o svém životě od doby, co skončil zamrzlý v ledu. Prozradí mu, že měla manžela, ale my se nikdy nedozvíme jakého. Odpověď vás možná překvapí. „Manžel, kterého jste záměrně neviděli na fotce vedle Peggy postele v Návratu Prvního Avengera je Steve. Vždy jsme si mysleli, že byl její manžel. Filmy, které jste viděli, se odehrávají v realitě, kdy se vrátil do minulosti. Abychom byli féroví, ne každý s námi souhlasí. Nevíme ani, zda s námi souhlasí Marvel.“

Cestování časem je v každém filmu docela zapeklité a někdy vám dá více otázek než odpovědí. Vy si na odlehčenou můžete pustit skvělé video, které rozebírá speciální efekty z filmu a v galerii najdete obrázky postavičky Captaina Ameriky a koncepty zábavného parku s Avengers tématikou.

Zdroje: Comicbookmovie, Slashfilm, Nerdist

Captain America: Návrat prvního Avengera

04.04.2014 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 12

Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu Avengers: Nejasnosti kolem cestování v čase budou podle Evanse vysvětleny | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest