Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit

Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Režisér Francis Lawrence rovněž přiznal, že eRkový rating jej pořádně naštval.

Filmový Constantine se řadí mezi rozporuplně přijaté komiksovky. Kritici ho v roce 2005 vůbec nešetřili a sázeli mu jednu špatnou recenzi za druhou. U fanoušků se tahle temná akční fantasy tak negativních reakcí ani zdaleka nedočkala a v dnešní době patří mezi kultovní snímky. Letos je tomu celých patnáct let, co démony nahánějící Keanu Reeves vtrhnul na plátna kin. Při této příležitosti se tvůrci v čele s režisérem Francisem Lawrencem i samotným Reevesem ukázali na letošním virtuálním Comic-Conu a prozradili o filmu řadu zajímavostí.

Kupříkladu se vrátili k tomu, proč snímek schytal eRkový rating. Podle režiséra si Warneři dávali pečlivě záležet na tom, aby byl Constantine přístupný, tudíž tvůrcům poměrně striktně diktovali, co se do výsledného sestřihu může dostat - ať už to byl počet sprostých slov, stupeň nahoty, množství krve a násilí atd. Všechna snaha však nakonec přišla vniveč, protože hned "po pěti minutách sledování" udělila ratingová komise snímku tvrdé eRko "za tón a za převládající pocit děsu, který byl přítomen již od první scény". Režisér poznamenal, že ho toto rozhodnutí vytočilo, neboť "kdyby tušil, že film ve výsledku dostane přísné eRko, tak by ho podle toho i točil".

Ačkoliv si v roce 2005 Constantine nevedl příliš dobře u kritiků, v pokladnách kin se o žádný průšvih rozhodně nejednalo. O to více překvapí, že dvojka doposavad nevznikla. Tvůrci každopádně nápady měli. Podle všeho bylo v plánu nekompromisní eRkové pokračování, které by se točilo kolem Ježíše Krista. Hlavní hrdina by se totiž jednoho krásného probral v cele a spolu s ním by tam byl právě Kristus. Posléze by se řešilo, jak se do newyorského vězení dostal a proč. O dvojku ovšem evidentně stáli více tvůrci než samotné studio, kterému neseděla určitá podivnost a nestandardní forma pro de facto akční nářez. I proto se plány na dvojku rozplynuly. Nicméně neházejte flintu do žita. Lawrence i Reevese stále mají chuť Constantina 2 zrealizovat. Tak uvidíme, zda seženou na projekt peníze.

Jak vzpomínáte na Constantina vy? Napište nám do komentářů.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Collider

Constantine

16.02.2005 | USA, Německo
Drama, Fantasy, Horor
Info o filmu

Galerie: 10

Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu Constantine: Tvůrci prozradili, co měl Keanu Reeves ve dvojce řešit | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu