Scenárista Hunger Games napíše restart Mumie

Scenárista Hunger Games napíše restart Mumie | Fandíme filmu
Jednoho scenáristu už sice máme, ale proč nenapsat rovnou dva scénáře? A zrežíruje film Len Wiseman?

Universal si nedá pokoj. Třetí Mumie sice nestála za nic, v kinech ale ukázala, že její značka pořád táhne, studio chce tedy tuto mumifikovanou krávu podojit, co to jen půjde. Původně jsme měli dostat pokračování (trojka slibovala další dobrodružství v Peru), pak se ale dlouho nic nedělo, a v Universalu se nakonec rozhodli pro úplný restart. O celé věci jsme informovali před necelým rokem, kdy byl k sepsání látky povolán scenárista Promethea Jon Spaihts. Ještě než se začnou ozývat první hateři scénáře Scottova snímku, je nutno dodat, že to byl podle dostupných informací (část z nich zde) spíše Damon Lindelof, který stál za většinou dějového paskvilu Promethea. Spaihtsovo angažmá u restartu Mumie tedy hned zatracovat nemusíme.

O to zajímavější je nyní tah Universalu. Tamní hlavouni se totiž rozhodli oslovit scenáristu Hunger Games Billyho Raye, aby napsal látku k Mumii. Nebude mít ovšem na starosti přepisování Spaihtsova výtvoru, ani mu nebude s jeho prací pomáhat, nýbrž by měl podle pokynů napsat druhý scénář s odlišnou dějovou linkou. Proč? Kdyby náhodou Spaihtsova práce stála tak akorát za vytření zadku. Zdroj ze studia Universal to serveru Vulture řekl jednoduše - dva scénáře znamenají větší šanci, že alespoň jeden bude kvalitní.

No a kdyby náhodou oba výtvory byly k ničemu, je tu nouzové řešení. "Domnívám se, že jeden ze scénářů bude zaměřený spíše na vybroušené dialogy, druhý pak primárně na dějovou linku. Tudíž bychom při nejhorším oba scénáře spojili do jednoho a uvedli v kolonce scenárista oba tvůrce." Jinými slovy, jeden scénář nestojí za nic, druhý taky, tak je spojíme, aby to stálo za totální... Ale abychom nebyli úplně negativní, Universal podobnou taktiku dvou "soutěžících" látek použil už u bourneovek a dopadlo to, minimálně u některých dílů, velmi dobře. Mimochodem, stále platí, že studio zatím počítá na režijní sesli s Lenem Wisemanem, jenž nás (a vlastně ani producenty) vloni příliš nepotěšil s remakem Total Recall. Natáčení nové Mumie by nicméně mělo začít letos nejpozději na podzim. Takže scenáristé, snažte se.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest