Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo

Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu
YouTube (Shamook) / Paramount Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
A kdo dál mohl vyfouknout Tomu Hanksovi ikonickou roli?

Když v první polovině devadesátých let odmítl John Travolta hlavní roli v úspěšné dramedii Forrest Gump, těžko by někoho napadlo, že o více než pětadvacet let později budeme mít možnost alespoň lehoulince zakusit, jak by mu to v kultovním počinu režiséra Roberta Zemeckise slušelo. Pravda, musíme se spokojit s tím, že kouzelníci z YouTube kanálu Shamook napasovali pomocí technologie DeepFake jeho tvář na Hanksovu hlavu, ale i tak stojí krátké video za vidění. Alternativní Forrest má něco do sebe, ačkoliv na originál se samozřejmě nechytá. Hvězdu Horečky sobotní noci nebo Pomády dost možná ukvapené rozhodnutí ohledně Forresta Gumpa dodnes mrzí, leč na druhou stranu se v témže roce (1994) představil coby Vincent Vega v taktéž kultovní tarantinovce Pulp Fiction: Historky z podsvětí, za což si vykoledoval podobně jako Hanks za Gumpa nominaci na Oscara. Mrzet jej může jen to, že zlatého plešouna si domů odnesl právě jeho rival.

Paramount Pictures

Těžko soudit, jak by si Zemeckisův majstrštyk vedl s Travoltou na palubě. Vyjma Travolty měli producenti na seznamu potencionálních adeptů i jména jako Chevy Chase nebo Bill Murray, ale nikdo z nich se nechytl a part uzmul Hanks. A vážně si myslím, že to nemohlo dopadnout lépe.

Forrest Gump (1994): Zemeckisův film je brilantním shrnutím dosavadních režisérových poznatků o možnostech "comicsového" vyprávění. Formálně i obsahově nejméně konvenční z jeho snímků přesvědčuje komediálními gagy i naléhavě patetickým tónem. Jeho hrdinou je prosťáček Forrest Gump, typický obyčejný muž, který od dětství dělal, co se mu řeklo. Do života si tak odnesl několik ponaučení své pečlivé maminky a osvědčené pravidlo, jež se mu hodí mnohokrát v nejrůznějších situacích: Když se dostaneš do problémů, utíkej. Forrest proutíká školou, jako hráč amerického fotbalu i univerzitou, potom peklem vietnamské války a zoufalstvím nad matčinou smrtí. Vždycky je totiž někdo nebo něco, co po něm skutečně či obrazně "hází kameny". Nakonec však Forrest poznává, že jsou i jiná řešení situací než útěk. Svůj život spojuje s kamarádkou ze školy Jenny, která pro něj zůstane provždycky jedinou láskou, s přítelem z vojny, černochem Bubbou, který dá směr jeho úvahám o lovu krevet a s poručíkem Taylorem, jemuž ve Vietnamu zachrání život. Forrestova životní pouť od 50. do 80. let je koncipovaná jako totálně "bezelstné" vyprávění hrdiny, neschopného obecnějšího hodnocení situace. Forrest jako sportovec i jako válečný hrdina se setkává se slavnými lidmi, které nakonec vždycky někdo zastřelí (J. F. Kennedy, J. Lennon). Také jeho bližní umírají, ale on sám zůstává. Empiricky se dopracovává od impulsivního útěku před životem k úvahám o lidském osudu a o Bohu. Soukromý hrdinův osud zároveň postihuje třicet let poválečných amerických dějin.

Zdroj: YouTube / Shamook

Foto: YouTube (Shamook) / Paramount Pictures

Forrest Gump

23.06.1994 | USA
Komedie, Drama, Romantický
Info o filmu

Galerie: 10

Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu Forresta Gumpa měl hrát Travolta, video ukazuje, jak by to vypadalo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest