Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga

Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Adaptace díla Stephena Kinga jsou stále v kurzu, nově jich byla ohlášena hned celá řada - a stojí za nimi také hvězdná jména.

Snímky inspirované dílem ikonického hororového autora Stephena Kinga v posledních pár letech přibývají jako houby po dešti. Jen o hrstce z nich se však dá prohlásit, že se jedná o skutečně kvalitní záležitosti. To však přírůstek nových projektů ani zdaleka nezastavuje, v příštích letech se jich dočkáme celé řady. Aktuálně byla odhalena trojice filmových novinek, které berou inspiraci z Kingovy nově vydané sbírky povídek s názvem If it Bleeds. A všechny alespoň při pohledu na tvůrčí týmy vypadají velice nadějně.

Ben Stiller se proslavil téměř čistě svou komediální kariérou a filmy jako jsou Zoolander, Noc v muzeu nebo Tropická bouře. Nově se však rozhodl vrhnout na pole hororů a zpracovat povídku s názvem Rat. V ní sledujeme spisovatele Drewa Larsona, který se vydá na zapadlou horskou chatu, aby dokončil svůj nejnovější román. V zápětí však onemocní a začne trpět halucinacemi. Najednou se objeví mluvící krysa, která spisovateli nabídne, že mu pomůže dokončit jeho knihu, samozřejmě však s nebezpečnými následky.

Stiller by se údajně měl chtít ujmout režie i hlavní role. Ačkoliv může horor v rukou tohoto oblíbeného komika působit šíleně, naděje na úspěch přece jenom existuje. V poslední době se právě komediální herci totiž jako hororoví režiséři vybarvují úspěšně - stačí zmínit Jordana Peelea a oceňované Uteč nebo Johna Krasinskiho a jeho Tiché místo.

Mnohem jistější volbou pro zpracování Kingova díla je každopádně již na první pohled velmi zkušený režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Černá labuť). Ten bude v roli producenta adaptovat povídku pojmenovanou The Life of Chuck, která si zajímavě pohrává s časem - je totiž vyprávěna pozpátku.

Třetí ze čtyř povídek ze sbírky si pak vezme na starost Ryan Murphy, člověk známý především svou televizní tvorbou jako autor seriálů American Horror Story nebo Glee. Ten ve spolupráci s Netflixem a studiem Blumhouse zpracuje povídku Mr. Harrigan’s Phone, která vypráví příběh teenagera, který přijde na to, že stále dokáže komunikovat se svým zemřelým šéfem přes telefon, se kterým byl pohřbený. 

Nakonec pak bylo ohlášeno, že čtvrtý a poslední příběh ve sbírce pojmenovaný If it Bleeds zadaptuje HBO, nejspíše pak v seriálové podobě. Navazuje totiž na letošní úspěšný seriál Outsider.

Nakonec se objevila novinka o jednom již dříve ohlášeném kingovském snímku Revival, který si vzal na starost režisér Mike Flanagan stojící za kingovkami Doktor spánek a Geraldova hra. Ten o své nejnovější adaptaci aktuálně prohlásil, že je neskutečně temná, cynická a bezútěšná, což ho na tvorbě prý moc baví.

V galerii si můžete připomenout některé z nových filmových a seriálových kingovek.

Úvodní fotka je ilustrační.

Zdroje: Deadline, THRThe Kingcast

Galerie: 11

Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu Komediant Stiller či režisér Requiem za sen chystají filmy podle Stephena Kinga | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest