Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání

Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 12 obrázků
Elizabeth Debicki si pochvaluje spolupráci s Christopherem Nolanem a jeho vysoce efektivní styl natáčení.

Spojené státy hlásí i dnes rekordní počty nakažených koronavirem, tudíž situace se momentálně z mnoha různých důvodů nelepší. Letní filmová sezóna je ve vážném ohrožení a relativně snadno se může stát, že se rozpadne úplně. Drtivá většina fanoušků upírá pozornost ke špionážnímu blockbusteru Tenet režiséra Christophera Nolana. Dvousetmilionový spektákl s Johnem Davidem Washingtonem v hlavní roli by měl posloužit jako pomyslná jiskra, která zažehne zoufale doutnající pochodeň filmového průmyslu.

Nolan dle zákulisních informací tlačí Warnery k tomu, aby poslali Tenet do kin v nejbližším možném termínu. Prioritou samozřejmě zůstává zdraví, leč Nolan opakovaně Warnerům řekl, že by byl rád, pakliže by Tenet byl první velkoprodukcí v kinech, jelikož chce dopomoci k restartu a podpořit kinaře. Warneři však logicky myslí v prvé řadě na finanční stránku věci a brání se potenciálnímu neúspěchu, který by způsobila předčasná premiéra.

Warner Bros.

Nolan musel skousnout již dva odklady, poprvé se Tenet stěhoval ze 17. července 2020 na 31. července. Bohužel, v téže době se začala prudce zhoršovat epidemiologická situace v Kalifornii, Texasu a na Floridě, tudíž Warneři odložili premiéru na 12. srpna 2020. "Na Tenet jsme nesmírně hrdí a nemůže se dočkat, až jej předvedeme divákům v kinech," sdělil médiím zástupce Warnerů. Jedním dechem ale dodal, že v zájmu všech je, aby lidé šli do kina ve chvíli, kdy to příslušné místní i federální autority shledají jako bezpečné.

Těžko v tuhle chvíli soudit, zda Tenet skutečně v srpnu dorazí do kin po celém světě. Ani američtí analytici a insideři nejsou schopni situaci odhadnout, což přirozeně souvisí s bouřlivým epidemiologickým vývojem ve Spojených státech. Je ovšem nad slunce jasném, že nezlepší-li se situace v následujících týdnech, ani Nolan s dalším odkladem nic nenadělá. V jednu chvíli dokonce The Hollywood Reporter ve své zprávě uváděl, že Warner zvažoval odložení premiéry až o rok, nicméně článek byl později upravený, tak kdo ví, jak to s celou situací nakonec bude.

K práci s Nolanem se v interview pro server Variety v krátkosti vyjádřila herečka Elizabeth Debicki, jež si v Tenetu střihne jednu z hlavních rolí. Na adresu talentovaného režiséra uvedla, že má výjimečnou schopnost natočit komplexní a promyšlený film, který je současně i zábavný a přístupný. Občas to připomíná produkci nezávislého "indie" filmu - Chris pracuje nesmírně rychle a soustředí čas i energii na podstatné věci. Nečiní žádné zbytečné kroky. Práce s ním dle Debicki každého významně obohatí.

V galerii najdete nové plakáty (které stále mají srpnové datum premiéry), fotku z prologu a zákulisní fotky z natáčení.

Tenet je akční velkofilm ze světa mezinárodní špionáže. Režisér Christopher Nolan jej natáčel v sedmi různých zemích světa na kamery IMAX a má jít o jeho nejambicióznější projekt. V hlavních rolích se představí John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Himesh Patel či Clémence Poésy. Hudbu skládá Ludwig Göransson. 

Zdroj: THR, SlashFilm, Collider

Foto: Warner Bros.

Galerie: 13

Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu Tenet: Režisér Nolan chce pomoci kinům, studio velí k vydělávání | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest