V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech

V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu
Aerofilms
Zobrazit dalších 10 obrázků
Když to mohou na internetu vidět děti, proč by měli být o tuto zkušenost ochuzeni dospělí.

Úspěšný dokumentární snímek V síti režisérů Víta Klusáka a Barbory Chalupové o zneužívání dětí na internetu se dočká již třetí verze, po variantách určených pro mladší publikum (od 12 let a od 15 let) se v kinech už zítra objeví "eRková" necenzurovaná verze. Na facebookovském účtu filmu tvůrci uvedli, že se jich diváci často ptají: "Jak je možné, že to děti vidět musí a my ne?" Z tohoto důvodu bylo rozhodnuto, že od 9. července 2020 bude v kinech uvedena necenzurovaná verze V síti 18+. Návštěvníci kina uvidí explicitní scény tak, jak je viděly herečky ve filmu. Zakryté zůstanou pouze tváře sexuálních predátorů, nikoliv jejich "nádobíčko". Tvůrci si dali za cíl zprostředkovat divákům autentickou zkušenost a blíže přiblížit pocity zneužívaných dětí. Prvotní myšlenka se přitom zrodila ještě před samotnou premiérou a vše vyplynulo z četných debat s odborníky a s diváky.

Aerofilms

Novou verzi dokumentu podpořil na Facebooku i sexuolog Petr Weiss: “Každý, kdo se vědomě dopouští nebezpečných sexuálních aktivit na síti, musí vědět, že svým chováním ubližuje nevinným dětem. Tato verze filmu divákům velmi názorně zprostředkuje pocity těch, kteří jsou oběťmi tohoto chování. Proto ji vítám jako cenný příspěvek k prevenci sexuálního zneužívání dětí.”

3 herečky, 3 pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory Chalupové a Víta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení.

Zdroj: FB / V síti

Foto: Aerofilms

Galerie: 11

V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu V síti: Do kin se chystá necenzurovaná verze filmu o internetových predátorech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest