Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější

Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Studie zkoumala, který marvelácký hrdina vygeneroval největší výdělek v pokladnách kin. A odpověď vás možná překvapí.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Hawkeye je mezi fanoušky marveláckého filmového vesmíru obecně asi nejdobíranějším a nejpodceňovanějším členem Avengers. A asi se není čemu divit - vedle čaroděje, faktického boha nebo člověka v hypermoderním brnění působí špion bojující s lukem a šípy celkem komicky. Pokud se ale na celou otázku ohledně toho, kdo je vlastně tím nejcennějším Avengerem, podíváme více technicky a fakticky, Clint Barton se najednou ukazuje úplně v jiném světle.

Nebo to tak alespoň ukázala nedávná studie, která zkoumala, jaký měli jednotliví hrdinové dopad především na finanční výsledky jednotlivých filmů. Přesněji to, kolikrát se studiu vrátila investice do jejich snímků. A jako nejúspěšnější se v tomto případě ukázal právě Hawkeye. Snímky s ním průměrně vygenerovaly více než pětinásobek (5,3) svého rozpočtu. Hned za ním se pak umístila Black Widow následovaná Star Lordem. Vysvětlení je samozřejmě jednoduché - všichni tři hrdinové se objevili v podstatě pouze v týmovkách, které obecně přinášejí mnohonásobně větší tržby než sólovky.

Nejedná se pak o jediné zajímavé zjištění, které studie přinesla. Mimo jiné se totiž zaměřovala na celkovou úspěšnost samotných snímků, kterou vždy odvodila spojením finančních výsledků a kritického přijetí (odvozeného z divácké databáze IMDB a agregátoru recenzí Metacritic a také různých ocenění). Jako nejúspěšnější článek v MCU se ukázal Black Panther následovaný Avengers: Endgame a prvními Avengers. Největším propadákem se pak v tomto ohledu stal Neuvěřitelný Hulk

V obou průzkumech je pak třeba uvést, že studie počítala pouze s rozpočtem na natáčení a nezapočítávala náklady na marketing a obecně při zjišťování svých poznatků používala velice specifické a neupřesněné metriky - takže pokud bychom si zvolili jen mírně odlišné parametry, mohli bychom dostat dostat celkem výrazně odlišné výsledky.

Dále naleznete seznam 10 nejcennějších hrdinů a kompletní pořadí nejúspěšnějších filmů, které studie přinesla. V galerii se pak můžete podívat na to, jak se postava Hawkeye vyvíjela od svého debutu v prvním Thorovi.

Zdroje: Film Franchise Showdown, Movieweb

Další kapitola »

Avengers

04.05.2012 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 10

Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu Studie odhalila, který Avenger je v pokladnách nejvýdělečnější | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest