Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera

Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu
Lucasfilm
Zobrazit dalších 7 obrázků
Filmový průmysl je doslova přeplněný slavnými melodiemi. Tady jsou ty nejlegendárnější.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7
  8. Kapitola č.8

Hudba představuje jednu z těch nejdůležitějších složek valné většiny filmů. Jedná se o věc, která dokáže v divákovi vyvolat skutečné emoce a celý filmový zážitek posunout na úplně jinou úroveň. Trochu jinou úlohu každopádně plní hlavní motiv, u kterých platí, že by měly zaručit, aby si divák film pamatoval ještě na dlouhou dobu. Ty nejlepší z nich se pak v historii staly jedním z hlavních poznávacích znaků svých snímků. 

V tomto seznamu jsme se rozhodli vypíchnout ty nejikoničtější a nejznámější z nich. Takové, které zná i člověk, pro kterého filmy představují naprosto neznámý pojem. U každé volby si pak můžete poslechnout verzi originální a následně i alternativní, vytvořenou fanoušky.

Main Theme - Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Mohl náš seznam vůbec odstartovat jinou skladbou? Star Wars se řadí mezi nejznámější a nejoblíbenější filmové značky na světě. Není tedy divu, že se naprosto to samé dá říct i o jejich úvodní "znělce", která původně zazněla již v originální Nové naději a ke značce přirostla takovým způsobem, že v ní otevírá každý nový snímek. Technicky se však jedná o melodii složenou pro postavu Luka Skywalkera. Každopádně jde o asi nejikoničtější filmovou melodii na světě, která Johnu Williamsovi v roce 1978 pomohla přinést jeho třetího Oscara.

Hvězdné války pak zdaleka neoplývají pouze jediným známým motivem, najdeme jich celou řadu. Za zmínku stojí například The Imperial March, legendární melodie upozorňující na příchod Dartha Vadera, nebo Duel of The Fates doprovázející finální souboj ze Skryté hrozby. Jasná volba však nakonec zaslouženě padla právě na úvodní znělku.

Další kapitola »

Galerie: 8

Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu Nejikoničtější filmové melodie - od Star Wars až po Harryho Pottera | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest