Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů

Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Koronavirová pandemie stále neutuchá a kinaři po celém světě začínají vypočítávat brutální ztráty pro rok 2020.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V České republice se sice zdá, že koronavirus už je snad pomalu minulostí, ale ve světě globální pandemie stále přetrvává. Kina po celém světě jsou buďto zavřená nebo fungují v omezením provozu, přičemž se stále kinaři nemůžou opřít o velké filmové premiéry, které by nahnaly diváky zpátky do kin.

Dle filmové a technologické výzkumné společnosti Omdia by filmový průmysl mohl v roce 2020 ztratit v příjmech mezi 20 až 31 miliardami dolarů z důvodu dopadu koronavirové pandemie. Tyto částky jsou ještě neuvěřitelnější ve srovnání s robustními 42 miliardami dolarů, které vygeneroval kino průmysl v loňském roce. V meziročním souhrnu by zaznamenali kinaři pokles o 70 %. Ředitel pro filmový průmysl ve společnosti Omnia, David Hancock, je přesvědčen, že kina dokáží nastartovat až vyhlížené premiéry snímků Tenet, Mulan a Wonder Woman 1984. Problémem zůstává, že stále není stoprocentně jisté, že Tenet bude na konci července uveden, Mulan jakbysmet.

Většina sálů v USA zůstává zavřená, avšak během následujícího měsíce by mohla kina znovu otevřít na většině míst ve Spojených státech. Aktuálně vydala prohlášení společnost AMC Theatres, která oznámila, že 15. 7. otevře kina ve 450 lokacích s určitými omezeními a bezpečnostmi opatřeními. Mezi restrikce patří omezení kapacity sálů na 30 %, dodržování rozestupů mezi diváky a nošení roušek v případě zaměstnanců kin. Diváci ve státech, kde roušky nejsou povinné, nebudou muset nosit roušky ani ve vnitřních prostorech kin. Dále AMC Theatres oznámilo, že plánují zrušit veškerá omezení až v době Dnu díkuvzdání na konci listopadu.

AMC Theatres
AMC Theatres

Jelikož velké filmové premiéry jsou stále v nedohlednu, tak se některé distribuční společnosti snaží vyjít vstříc kinařům tím, že jim umožní znovu uvést do kin starší filmy. V případě Velké Británie distribuční společnost Cinema First prohlásila, že kinaři v době znovuotevření kin budou moci uvést přes 450 filmů. V Británii si budou moci diváci vychutnat na velkém plátně klasická díla jako Casablanca, Snídaně u Tiffanyho, Zpívání v dešti či Někdo to rád horké, následně kompletní filmové série jako Harry Potter, Temný rytíř či Hunger Games, a také loňské oscarové hity jako Králíček Jojo, Parazit nebo Na nože. Většina kinosálů by měla být v Británii znovuotevřena do 10. 7.

Evropský kino řetězec Vue plánuje obnovit provoz ve Velké Británii dne 4. 7. přičemž uvede remastrovanou 4K verzi filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder a některé dřívější filmy Christophera Nolana včetně Počátku. Zatím Vue znovuotevřelo v Evropě 41 kin, a to v Dánsku, Holandsku a Německu. Stejně jako další kino řetězce, i Vue spoléhá na premiéru filmu Tenet, coby snímku, jenž konečně stabilizuje filmový průmysl. V rámci znovuotevření kin v Evropě se Vue nechalo slyšet, že momentálně největší divácký zájem je o projekce loňského snímku Malé ženy od oscarové režisérky Gretty Gervig, a to především v Dánsku, kde byl i třetí týden za sebou jedničkou víkendu se 170 tisíci dolary.

Další kapitola »

Návrat do budoucnosti

03.07.1985 | USA
Komedie, Sci-Fi, Dobrodružný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 11

Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu Box Office: Kinaři v letošním roce přijdou o 20 až 30 miliard dolarů | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest